Перший храмовий празник за новим календарем відсвяткувала громада УГКЦ в Ківерцях

Перший храмовий празник за новим календарем відсвяткувала громада УГКЦ в Ківерцях

8 вересня парафія Різдва Пресвятої Богородиці міста Ківерці святкувала своє храмове свято. Божественну Літургію очолив о. Леонід Григоренко, ЗНІ у співслужінні о. Кшиштофа Орліцкого, настоятеля Римо-Католицької парафії у Ківерцях. Урочиста Літургія супроводжувалася чудовим співом хору парафії Блаженного Миколая Чарнецького, який приїхав зі Львова до Ківерців на святкування і надихав своїм співом парафіян і чисельних гостей храму на молитву.
На честь дня народження Пресвятої Богородиці о. Леонід Григоренко, ЗНІ виголосив проповідь у якій наголосив, що свято Різдва Божої Матері є великою радістю для вірних, тому усім необхідно відкинути сум і радіти народженням Богородиці, матері Божого Сина, яка також є матір’ю і для кожного воїна, який захищає Україну на полі бою, який є поранений в лікарні, чи полонений. Крім того Пресвята Богородиця є матір’ю і утішителькою і для кожної мами та дружини, які втратили своїх синів та чоловіків на війні.

Перший храмовий празник за новим календарем відсвяткувала громада УГКЦ в Ківерцях Перший храмовий празник за новим календарем відсвяткувала громада УГКЦ в Ківерцях Перший храмовий празник за новим календарем відсвяткувала громада УГКЦ в Ківерцях Перший храмовий празник за новим календарем відсвяткувала громада УГКЦ в Ківерцях Перший храмовий празник за новим календарем відсвяткувала громада УГКЦ в Ківерцях

На завершення Божественної Літургії усі присутні помолились молитву за Україну: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни». Завершилися святкування спільною святковою трапезою.

Повідомила: Оксана Іванко

Джерело