У КРЕХОВІ НОВИКИ СКЛАЛИ ПЕРШІ ЧЕРНЕЧІ ОБІТИ

У КРЕХОВІ НОВИКИ СКЛАЛИ ПЕРШІ ЧЕРНЕЧІ ОБІТИ

19 серпня 2023 року, у свято Преображення Господнього, у Крехівському василіянському монастирі Святого Миколая перші чернечі обітниці склало п’ятеро новиків: брати Василь Богдан Чех ЧСВВ, Клеопа Степан Гуменний ЧСВВ, Кипріян Іван Микитюк ЧСВВ, Бенедикт Ігор Богак ЧСВВ, Веніямин Володимир Оркуш ЧСВВ. Таким чином вони перейшли на другий етап випробування свого покликання тривалістю п’ять років. По його закінченню брати мають дати довічні обітниці й назавжди приєднатися до Василіянського чину.

Складення обітниць відбувається урочисто, після малого входу на Божественній літургії. Службу цього дня очолював о.Веніямин Чернега ЧСВВ, провінційний вікарій, економ провінції Найсвятішого Спасителя в Україні та настоятель Львівського монастиря Святого Онуфрія. Співав крехівський хор під керівництвом о.Василя Мендруня ЧСВВ.

У проповіді о.Веніямин порівняв духовне життя із підкоренням гірських вершин. Сходження ніколи не буває легким, і до цього треба бути готовим: залишити все зайве й узяти тільки те, що допоможе вижити й дійти до мети. Сходження – це випробування витривалості й стійкості в прагненні досягнути вершини. Сходження – не прогулянка на дозвіллі, а складний процес, захопливий і виснажливий водночас, і тут головне – не здаватися, будь-що йти вперед, угору, пам’ятати, що докладені зусилля варті результату. Там, на піку, відкриється інакший світ – той, що навколо, і той, що в тобі.

У КРЕХОВІ НОВИКИ СКЛАЛИ ПЕРШІ ЧЕРНЕЧІ ОБІТИ

Так сталося з апостолами, що стали свідками Преображення Господнього: знали Його як людину, а побачили як Бога, побачили об’єднання Старого і Нового Завітів. Ця подія спонукає нас до руху, до сходження на власний Тавор, закликає до роботи над собою, до якісних змін, щоб зрештою, здолавши тяжкий шлях, стати поруч з Ісусом й оглядати все навколо.

На завершення вітальну промову виголосив о.Володимир МаланюкЧСВВ, учитель новиків та ігумен Крехівського монастиря. Він побажав новомонахам через дані обітниці віднайти істинний шлях до єднання з Богом.

Джерело