У ТАЛЛІНІ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ «ОБРАЗИ, ОПАЛЕНІ ВІЙНОЮ»

У ТАЛЛІНІ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ «ОБРАЗИ, ОПАЛЕНІ ВІЙНОЮ»

29 серпня 2023 року, у свято Усікновення голови Івана Хрестителя за григоріанським календарем і в День пам’яті загиблих захисників України, у храмі Богородиці Троєручиці УГКЦ у м.Таллінні відбулося відкриття виставки «Образи, опалені війною». Організатор – Талліннська парафія УГКЦ в Естонії, активну участь у підготовці взяли куратор проєкту народної дипломатії «Підтримай Україну!» Юрій Котик і художник Остап Ковальчук.

Захід розпочав о.Роман Кіх, душпастир для українців – греко-католиків в Естонії та Фінляндії. Насамперед він виголосив молитву за справедливий мир в Україні та її загиблих захисників, потім виступив із промовою. У ній о.Роман наголосив на символізмі дати відкриття виставки та закликав наслідувати приклад Івана Хрестителя в невтомному відстоюванні правди, пам’ятати про жертву героїв, що ціною власного життя виборюють перемогу для України.

Відтак з вітальними словами до гостей звернулися: Максим Кононенко, посол України в Естонії; Юрій Котик, радник із міжнародної співпраці Львівської обласної військової державної адміністрації, куратор проєкту; Володимир Паламар, голова Асоціації українських організацій в Естонії; Еркі Тамм, президент Союзу церков християн віри євангельської та баптистів в Естонії, Остап Ковальчук художник, учасник виставки.

Репрезентовані на виставці роботи відбивають глибину трагедії й надії українського народу, що страждає, але не припиняє боротися.

У ТАЛЛІНІ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ «ОБРАЗИ, ОПАЛЕНІ ВІЙНОЮ»

У ТАЛЛІНІ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ «ОБРАЗИ, ОПАЛЕНІ ВІЙНОЮ»

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби УГКЦ в Естонії

Джерело