ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Американська компанія Nano Nuclear планує…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Американська компанія Nano Nuclear планує представити ядерні мікрореактори розміром із транспортний контейнер до 2030 року. Розробки ідеально підходять для використання у віддалених місцях, центрах обробки даних і навіть для операцій з видобутку біткойнів.

🔹 Більшість швейцарців виступають за продовження використання ядерної енергії в поєднанні з відновлюваними джерелами. 73% опитуваних погодилися з тим, що діючі атомні електростанції повинні працювати доти, допоки вони безпечні, а 68% сказали, що атомна енергетика має важливе значення для електрозабезпечення Швейцарії.

🔹 За ініціативи МАГАТЕ «Atoms4NetZero» в березні 2024 року в Брюселі відбудеться саміт, покликаний висвітлити роль ядерної енергії у вирішенні глобальних проблем. Зокрема, йдеться про скорочення використання викопного палива, підвищення енергетичної безпеки та стимулювання економічного розвитку.

🔹 Лондонська компанія Newcleo підписала угоду з Tosto Group про допомогу в розробці малих модульних реакторів на швидких нейтронах зі свинцевим охолодженням. Компанії збираються збудвати у Франції демонстраційну установку потужністю 30 МВт до 2030 року, а далі у планах – комерційний блок потужністю 200 МВт.

🔹 Розгортання одного реактора BWRX-300 може принести 5 млрд євро в економіку Польщі. Будівництво та експлуатація одного ММР (малого модульного реактора) GE-Hitachi Nuclear Energy BWRX-300 може також створити понад 2700 нових робочих місць у країні.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне
 
🔹 Американська компанія Nano Nuclear планує...

Джерело