Душпастирство в умовах війни

Сьогодні у стінах Львівської Духовної Семінарії була зустріч з п. Марією Тракало, психологинею та засновницею хабу ментального здоров’я ДіяТи, на тему: “Як би мала виглядати підготовка душпастиря у супроводі людей, які травмовані війною”.

На початку зустрічі у групах було обговорення того, що на думку семінаристів потрібно для підготовки душпастирів у супроводі людей, які травмовані війною. Згодом обговорили те, наскільки готові отці до такого служіння і що сприяє та навпаки не сприяє виконанню тих пунктів. Також  обговорили те, що стається з душпастирем, який не подбав про себе, таких проблем є багато, зокрема алкоголізм. Проблемами можуть бути думки душпастиря, що “дбати про себе – егоїзм”. Томк варто дбати про себе і ідентифіковувати свій ресурсний стан. Християнство може дати дуже багато страждаючим людям. Дуже велике смирення, – за словами п. Марії, –  бачити складні моменти, які переживаємо, розуміти свій стан. 
Також проговорили про важливий провід духівника та психолога, адже релігія дає відповіді на питання про сенси, а психологія на питання про форми. Наприкінці о. д-р. Ігор Бойко висловив вдячність п. Марії за цю конференцію та розгляд важливої теми.

Більше фото можна переглянути тут

Петро Рижук , 
Медіа-центр ЛДС

Душпастирство в умовах війни

Джерело