ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Переговори між США та Філіппінами щодо ядерної угоди виконано на 90%

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Переговори між США та Філіппінами щодо ядерної угоди виконано на 90%, підписання документу очікується до кінця року. Він забезпечить правову основу для цивільного співробітництва в ядерній енергетиці та дозволить експорт ядерного палива, реакторів, обладнання та спеціальних ядерних матеріалів із США на Філіппіни.

🔹 Компанія X-energy, яка є розробником малого модульного реактора Xe-100, що використовує власне паливо TRISO-X, планує злиття з Ares Acquisition. Оцінка власного капіталу X-energy становить 1,05 млрд доларів і є привабливою точкою входу для інвесторів.

🔹 Американські компанії NuScale Power і ThorCon Power планують побудувати SMR в Індонезії. Орієнтовна дата початку процесу будівництва – 2032 рік.

🔹 В Онтаріо запустили завод з переробки низькоактивних відходів. Laurentis Energy Partners – дочірня компанія Ontario Power Generation (OPG) – відкрила новий завод для сортування та переробки відходів низького рівня радіоактивності. Western Clean Energy Sorting & Recycling Facility (WCSR) сортуватиме такі матеріали, як використаний робочий одяг, дрібні інструменти, швабри та ганчірки з атомних електростанцій.

🔹 Уряд Філіппін працює над пошуком інструментів для розгортання в країні малих модульних реакторів (SMR) і будівництва традиційних АЕС. Так, розглядаються можливості державного та приватного фінансування галузі, а також фінансування енергетичного переходу, що можна отримати від міжнародних донорів.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 
 
🔹 Переговори між США та Філіппінами щодо ядерної угоди виконано на 90%

Джерело