Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #616 за 02.11.2023 «Негативні успіхи спецобосрації можна помітити по великій кількості напівп’яних недобитків»

  • Автор допису:

1.     У Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів правозахисники з Центру ZMINA розповідають історії ув’язнених росією кримських журналістів. Щонайменше 8 з них мають серйозні проблеми зі здоров’ям і стикаються з ненаданням лікування в умовах несвободи https://zmina.info/articles/yak-rosiya-tysne-na-nezalezhnykh-kryms%CA%B9kykh-zhurnalistiv-v-uv%CA%BAyaznenni/ (фото).

2.     Окупанти відправили до СІЗО Дилявера Салімова із Солхату (Старого Криму), який у серпні сказав працівнику АЗС, що спалить його через кепку із російсько-нацистським символом “Z”. Рашисти порушили кримінальну справу – “загроза вбивством із політичних мотивів” https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1720065479417762127 (фото і відео).

3.     Феодосія. Подивіться, як рашисти затримали Манцерову Лілію, яка активно підтримує Україну, про що писала у ВК. Дорогою до магазину, де працює жінка, рашисти накинулись на, вірогідно, свою шістку у камуфляжі, який виходив із приміщення, потім побили продавця. Після затримання жінку змусили вибачатися на камеру https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1720078281985479019 (відео і фото-скрін).

4.     Засудженому в Криму бранцю Кремля Геннадію Лимешку погіршили умови утримання. Його перевели в одиночну камеру https://zmina.info/news/zasudzhenomu-v-krymu-branczyu-kremlya-gennadiyu-lymeshku-pogirshyly-umovy-utrymannya-jogo-perevely-v-odynochnu-kameru-rodychi/

5.     Некультурне “відновлення”: за посиланням дізнайтеся, яких збитків завдала російська компанія “Меандр” кримським пам’яткам https://twitter.com/KRYMSOS/status/1719718050377695290

6.     Міністерство закордонних справ України запросило в Туреччини пояснення візиту делегації окупаційної адміністрації Ялти до Туреччини. Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що Україна очікує, що влада Туреччини, яка підтримує територіальну цілісність України, належним чином відреагує на “російську провокацію” https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1720062153519210829 (фото-скрін).

7.     До Джанкою кожного дня поїздами та автобусами прибувають нові мобілізовані. Більшість із них середнього віку. Дуже багато представників нацменшин: буряти, якути, уйгури та інші. Спецтранспорт забирає їх і відвозить у військове містечко біля аеродрому. Територія вокзалу оточена по обидва боки надземного пішохідного мосту, щоб ніхто з тих, хто прибув, не втік. За цим спостерігає військова “поліція”. Цивільним прохід на вокзал заборонено https://t.me/atesh_ua/2467 (фото).

8.     Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що ЗСУ вже застосували американські ракети ATACMS у Криму під час удару по системах ППО рф 30 жовтня – тоді було уражено стратегічний об’єкт системи ППО рашистів на західному узбережжі Криму https://ua.krymr.com/a/news-krym-zaluzhnyi-zsu-rakety-atacms/32667315.html

9.     Вранці 2 листопада російські окупанти повідомили, що нібито збили шість безпілотників. За їхніми словами, протиповітряна оборона знищила один безпілотний літальний апарат над акваторією Чорного моря, ще п’ять перехопила над територією Криму https://www.pravda.com.ua/news/2023/11/2/7426811/

10. Ватоголові з усього Криму постійно пишуть про прильоти чи бабахи в їхніх містах проживання. Дуже багато інформації взагалі не потрапляє до новин чи навіть соцмереж, хоча вата не проти, щоб прильот саме по їхньому місцю проживання був висвітлений у новинах https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1720020525282377804 (скріни).

11. Південне узбережжя Криму – єдине місце в даний момент, де кримські ватники відчувають себе в безпеці через малу кількість військових об’єктів, вважаючи що війна обійде їх стороною, і не розуміючи, що після визволення Криму їх обстрілюватимуть з території росії https://twitter.com/life_in_yalta/status/1719900240902549984

12. На Херсонщині минулої доби загинуло 2 та поранено 4 мирних жителів. Ворог гатив по цивільних інфраструктурних об’єктах із РЗСВ, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА https://www.npu.gov.ua/news/na-khersonshchyni-politsiia-fiksuie-naslidky-rosiiskoi-ahresii-zahynulo-2-ta-poraneno-4-myrnykh-zhyteliv (фото).

13. Рашисти атакували 15 населених пунктів Донеччини – поранено двох людей. Пошкоджено 18 цивільних об’єктів: 10 житлових будинків, ангар, сільгосптехніку, автомобілі, лінію електропередач https://www.npu.gov.ua/news/voroh-atakuvav-15-naselenykh-punktiv-donechchyny-poraneno-dvokh-liudei (фото).

14. Сьогодні вночі війська рф завдали ударів по місту Очаків, що на Миколаївщині. Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено сім багатоповерхових житлових будинків, автівки, напівзруйновані приватні будинки місцевих жителів https://www.npu.gov.ua/news/politsiia-prodovzhuie-pratsiuvaty-na-mistsi-zavdanoho-vorozhoho-udaru-v-ochakovi-poshkodzhen-zaznaly-zhytlovi-budynky (фото).

15. Протягом доби росіяни обстрілювали населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів області. Є поранені та руйнування https://www.npu.gov.ua/news/poranena-tsyvilna-zhinka-politsiia-zadokumentuvala-naslidky-voiennykh-zlochyniv-okupantiv-na-kharkivshchyni (фото).

16. Минулої доби 21 населений пункт Запорізької області перебував під вогнем окупантів – зафіксовано 163 удари. Внаслідок удару РСЗВ загинув 52-річний житель Магдалинівки https://www.npu.gov.ua/news/za-dobu-rosiiski-viiskovi-obstrilialy-21-naselenyi-punkt-zaporizkoi-oblasti-naslidky-vluchan-zadokumentuvaly-politseiski (фото).

17. П’ять населених пунктів на Харківщині зазнали ворожих авіаударів попередньої доби: Петропавлівка, Куп’янськ, Курилівка, Степова Новоселівка, Чернещина https://nakipelo.ua/podii-na-kharkivshchyni-stanom-na-ranok-2-lystopada

18. Минулої доби армія рф обстріляла три райони Дніпропетровщини – у Марганецькій громаді поранено людину https://www.npu.gov.ua/news/mynuloi-doby-armiia-rf-obstriliala-try-raiony-dnipropetrovshchyny-u-marhanetskii-hromadi-poraneno-liudynu (фото).

19. Силами 72 ОМБр було знищено/виведено з ладу БМП і 3 танки рашистів – один Т-80БВ та два Т-72Б3 https://twitter.com/Inside_the_AFU/status/1720072006526529711 (відео).

P.S. “Ялта. Негативні успіхи спецобосрації можна помітити на Пушкінській алеї через велику кількість напівп’яних недобитків, які знаходяться в санаторії КЧФ на реабілітації після отриманих поранень, і постійних закликів здати кров у центрі переливання крові. Як же все це набридло…”, – написав кримчанин.

Джерело