#РозбиваємоМіфи Часто можна прочитати у соціальних мережах міф про те, ніби в лікарнях потрібно платити за будь-яку медичну допомогу

#РозбиваємоМіфи

Часто можна прочитати у соціальних мережах міф про те, ніби в лікарнях потрібно платити за будь-яку медичну допомогу

#РозбиваємоМіфи

Часто можна прочитати у соціальних мережах міф про те, ніби в лікарнях потрібно платити за будь-яку медичну допомогу. Зворотній бік цього міфу: ніби всі державні лікарні мають надавати медичну допомогу безоплатно Що не так із цим твердженням? 👇

Варто розрізняти заклади охорони здоров’я державні та комунальні. Комунальні – майже всі працюють за договорами з Національною службою здоров’я. Натомість державні медзаклади не всі уклали договір із НСЗУ.

Отже, ті заклади, які надають медичну допомогу за договором із НСЗУ, – надають її безоплатно за Програмою медичних гарантій.

Уся інформація про законтрактовані заклади, послуги, які вони надають, та сплачені за це суми, – відкрита й публікується на сайті НСЗУ.

Тут є перелік усіх лікарень будь-якої форми власності, які мають договір із НСЗУ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts. Ті медичні послуги, які оплачує НСЗУ, – безоплатні для пацієнтів.

Джерело