ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Національна комісія з атомної енергії…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Національна комісія з атомної енергії Аргентини та Nucleoeléctrica Argentina підписали рамкову угоду про технічну допомогу для проєкту малого модульного реактора CAREM в країні. Підписана угода охопить дослідження, аналіз і розрахунки для розробки CAREM, нагляд за інженерною експертизою, технічну документацію, визначення потреб у навчанні та консультації з питань ліцензування.

🔹 Атомна енергетика дедалі більше привертає увагу інвесторів. Порівняно з альтернативними джерелами енергії, такими як сонце або вітер, ядерна енергія вважається більш ефективною та надійною. Це додає впевненості інвесторам щодо потенціалу ядерної енергетики для забезпечення стабільної прибутковості та сталого зростання.

🔹 Японія і TerraPower домовилися розширити партнерство для розробки швидких реакторів з натрієвим охолодженням. Нещодавно уряд держави підтримав внутрішні розробки проєктів таких реакторів.

🔹 МАГАТЕ рекомендує чеському уряду переглянути плани щодо поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим паливом. Хоча Чеська Республіка створила міцну основу для безпечного поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим паливом, тим не менше країна має проаналізувати потенційні фінансові наслідки своїх планів щодо розширення ядерно-енергетичної програми.

🔹 Уряд Альберти, Канада, зацікавлений у розгортанні малих модульних реакторів. На розробку проєкту вже виділено 7 млн доларів та буде витрачено ще 27 млн. Корпорація Invest Alberta підписала кілька меморандумів про взаєморозуміння з розробниками ММР, зокрема X-Energy Canada, Terrestrial Energy та ARC Clean Technology Canada.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 
 
🔹 Національна комісія з атомної енергії...

Джерело