🎓 Ядерні можливості для ліцеїстів Вітчизняні атомні електростанції зацікавлені в залученні молодих…

Енергоатом 🇺🇦
🎓 Ядерні можливості для ліцеїстів Вітчизняні атомні електростанції зацікавлені в залученні молодих та амбітних фахівців до роботи на українських ядерних об’єктах. На кожній АЕС проводяться різні профорієнтаційні та освітні проєкти. Деталі – далі 🌐: t.… https://t.me/energoatom_ua/15542


🎓 Ядерні можливості для ліцеїстів

Вітчизняні атомні електростанції зацікавлені в залученні молодих та амбітних фахівців до роботи на українських ядерних об’єктах. На кожній АЕС проводяться різні профорієнтаційні та освітні проєкти.

На Рівненській АЕС уже кілька років функціонує профорієнтаційно-освітній проєкт «Ядерна школа РАЕС». Цьогорічний набір слухачів відбувався у жовтні, навчання триватиме до травня 2024 року.

На учасників навчання чекатимуть лекції від провідних фахівців РАЕС, спілкування з молодими спеціалістами, екскурсії на споруди та промислові об’єкти АЕС, ділові ігри, стажування в експлуатаційних підрозділах та на адміністративних посадах.

Схожий проєкт стартував і на Хмельницькій АЕС. Близько 40 старшокласників ліцеїв та гімназій міста-супутника та 30-кілометрової зони спостереження ХАЕС у процесі навчання матимуть змогу не тільки отримати знання в галузі атомної енергетики, а й дізнатися про роботу підприємства зсередини.

Профорієнтаційні заходи регулярно відбуваються і на Південноукраїнській АЕС. Так, нещодавно для учнів першого курсу Южноукраїнського професійного ліцею було проведено ознайомчу екскурсію, під час якої вони дізнались цікаві факти про роботу і розвиток єдиного в Україні енергокомплексу. Ліцеїстам пояснили будову і принцип роботи ядерного реактора, продемонстрували макети паливної збірки та машинної зали.

До того ж на Рівненській АЕС функціонує професійно-технічне училище, у якому учні можуть опанувати професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Cлюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики», «Слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування».

Нагадаємо, ДП «НАЕК «Енергоатом» постійно організовує проходження виробничих і переддипломних практик на АЕС студентами вищих та професійно-технічних закладів освіти. Це є хорошим стартом для подальшого працевлаштування випускників на підприємство.

#РАЕС #ХАЕС

THEA

🎓 Ядерні можливості для ліцеїстів 
      
Вітчизняні атомні електростанції зацікавлені в залученні молодих...
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
🎓 Ядерні можливості для ліцеїстів Вітчизняні атомні електростанції зацікавлені в залученні молодих та амбітних фахівців до роботи на українських ядерних об’єктах. На кожній АЕС проводяться різні профорієнтаційні та освітні проєкти. Деталі – далі 🌐: …

Джерело