ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Westinghouse розробили й успішно продемонстрували…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Westinghouse розробили й успішно продемонстрували новий підхід до виробництва радіоізотопів Actinium-225 у комерційних ядерних реакторах. Поточна доступність постачання Ac-255 і методи виробництва обмежують розвиток лікування раку, тому розробка Westinghouse може допомогти у цьому.

🔹 США та Філіппіни підпишуть Угоду 123 про полегшення інвестицій у ядерну енергетику. Ця угода є пактом, який Сполучені Штати укладають зі своїми партнерами щодо співпраці в ядерній енергетиці, щоб забезпечити правову основу для дозволу американським компаніям експортувати ядерне паливо, реактори, обладнання та інший спеціалізований ядерний матеріал.

🔹 Команда експертів Міжнародного агентства з атомної енергії заявила, що Румунія прагне підтримувати і зміцнювати свою нормативну базу для ядерної та радіаційної безпеки. Інспектори МАГАТЕ високо оцінили дії Румунії в ефективній підготовці до майбутнього розгортання малих модульних реакторів (ММР).

🔹 EDF і уряд Франції досягли угоди щодо цін на електроенергію: домовилися базовим рівнем ціни визначити 70 євро за МВт-год. Метою переговорів було винайти компроміс між EDF, яка хоче максимізувати доходи для фінансування інвестицій, і урядом, який прагне зберегти рахунки за електроенергію для французьких домогосподарств і підприємств якомога нижчими.

🔹 МАГАТЕ і Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) домовилися про посилення співпраці щодо транспортування радіоактивних матеріалів повітряним транспортом. Зокрема, вони прагнуть підвищити ефективність і швидкість цих відправлень.

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне  
 
🔹 Westinghouse розробили й успішно продемонстрували...

Джерело