Злам російського пілота ІЛ-76 розкрив схеми поставок зброї з Ірану, ПАР та Малі до Росії

  • Автор допису:

Група хакерів “Кібер Спротив” передала у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm ексклюзивні дані з поштового ящика Максима Оккса – колишнього військового, а тепер “цивільного” командира повітряного судна ІЛ-76 підсанкційної авіакомпанії “Авіакон Цитотранс”. Вміст поштової скриньки розкриває інформацію стосовно того, як російські авіакомпанії здійснюють авіаперевезення зброї, боєприпасів та підсанкційних товарів з Ірану, ПАР, Малі до Росії.

КОМАНДИР В/Ч 41495

Оккс Максим Ігорович, 18.07.1977 р.н., паспорт громадянина РФ 45 21 705316, виданий 10.08.2022, ІПН: 370201681553, зареєстрований за адресою: м. Москва, вул.Синявинська, б.11, корп.9, кв.93.

Максим Ігорович народився у Дрездені, навчався в Росії, але в усіх документах, де потрібно написати його національність, він вказує – “українець”. З отриманих даних стає зрозуміло, що цей етнічний українець сприяє продовженню російської агресії проти своєї історичної Батьківщини.

Його військова карʼєра не потребує детального опису. Служив у військово-транспортній авіації, дослужився до командира 566 окремого військово-транспортного авіаційного полка, в/ч 41495, с.Сеща Брянської області.

Нічим особливо примітним товариш полковник там не займався. Найбільш цікавим моментом було знайти в пошті плани побудови його заміського будинку із лазнею, які сусідствували із результатами службової перевірки частини і фіксували факти нестачі та розкрадання майна.

У 2018 році полковник Оккс був переведений на посаду начальника служби – старшого інспектора-пілота служби безпеки польотів Управління (штабу) Командування Військово-транспортної авіації, в/ч 25969 (Москва, Матросская тишина-10). Але довго не протримався і був звільнений зі служби з формулюванням: “Занимаемой должности не соответствует. Не целесообразно использовать на летной работе“.

Полковник Оккс лишає службу і, маючи досвід пілотування транспортників ІЛ-76, йде у цивільну авіацію.

“ГУМАНІТАРКА” З ІРАНУ

Першим місцем роботи Максима Оккса була Авіакомпанія АЛРОСА, але в травні 2021 року він переходить на роботу у Федеральну бюджетну установу “Авіаційно-рятувальна компанія МНС Росії” (ФБГУ “АСК МЧС России”). Ні, вони не займаються виключно рятуванням, а пропонують більш широкий спектр послуг. VIP-перевезення та корпоративні перевезення пасажирів доволі актуальні для віддалених вахтових поселень Росії, як і санітарна евакуація з тайги чи вічної мерзлоти. Втім, грузові перевезення ця компанія теж здійснює.

Серед купи технічної документації хактивісти знайшли дані про рейс, здійснений цією авіакомпанією 6 лютого 2023 року за маршрутом Москва (аеропорт Жуковський) – Урмія (Іран).

Урмія – адміністративний центр іранської провінції Західний Азербайджан. Що характерно, буквально за тиждень до рейсу ЗМІ повідомляли про удар армії Ізраїлю по іранським заводам з виробництва зброї. Так, серед іншого повідомлялося про вибухи в промисловій зоні Шахід-Салімі в сусідній провінції Східний Азербайджан. На карті видно, що від тої промислової зони до Урімі, куди прилітали росіяни, всього півтори години їзди.

Що забирали там росіяни? Документи з пошти екс-полковника вказують, що це був точно не “гуманітарний вантаж”, як це вказано в польотній документації.

Також, завдяки планам-графікам чергувань пілотів ми знаємо, що ІЛ-76 цієї авіакомпанії здійснювали рейси в Африку та в Сирію.

З Сирією все очевидно – польоти в Латакію та російську авіабазу Хмеймім для перевезення вантажів для російських військ там. Всі польоти на сирійські бази в графіку позначені сірим кольором, що означає держзамовлення. Наприклад, тільки за лютий 2023 року таких рейсів в Сирію було 13.

Серед графіків польотів можна зустріти і комерційні рейси у столицю Малі – Бамако. Як відомо, в Малі суттєва російська присутність, в тому числі колишньої групи “Вагнер”. Вірогідно, саме ПВК було тим “комерційним” замовником. Не дивно, що кількість польотів в Бамако зашкалює в червні 2023 року. В пошті Оккса є навіть окремий документ із характеристиками польотів та завантаженістю літаків.

Так, з 21 по 22 червня було здійснено низку перельотів за маршрутом Раменскоє – Краснодар – Латакія – Бамако – Латакія – Бамако – Латакія – Бамако – Латакія – Краснодар – Раменскоє. Подібне підвищення активності є досить цікавим співпадінням враховуючи, що пригожинський путч відбувся 23-24 червня 2023 року.

Десь в серпні-вересні Оккс переводиться в приватну підсанкційну вантажну авіакомпанію. “Авіакон Цитотранс”, що виконувала вантажні перевезення для підсанкційних воєнних підприємств РФ. Як вказано на сайті підсанкційних юридичних та фізичних осіб від НАЗК України:

“Aviacon Zitotrans відправляє військове обладнання, таке як ракети, боєголовки та деталі для гелікоптерів, по всьому світу”. Наприклад, Aviacon Zitotrans відправляв воєнну техніку до Африки. А також до Венесуели та інших країн. Як один із прикладів своїх зусиль, станом на вересень 2022 року, «Авіакон Цитотранс» намагався використати турецьку компанію та турецьких дипломатів для сприяння продажу російського воєнного обладнання за кордон від імені ВАТ «Рособоронекспорт», державної воєнної компанії Російської Федерації, внесеної до санкційного списку США.

Саме тому польотний графік Оккса переривається на серпні. Але ми встигаємо там помітити рейс іншої команди за 03.08.2023 до Кейптауну.

А вже у вересні президент ПАР Рамафоса заявив, що незалежна експертна група не виявила доказів того, що російський корабель у травні 2023 року перевозив зброю з Південної Африки для Росії. Звісно, бо зброя доправлялася не кораблями, а літаками. Літаками МНС РФ.

Документи із номенклатурою вантажу група “Кібер Спротив” передала у компетентні органи, вони поки не підлягають оприлюдненню. Поштова скринька Оккса вчергове доводить – Росія не тільки посилює виробництво власної, але й тягне зброю для максимального продовження цієї війни на виснаження.

Тому питання підтримки України західним світом, в тому числі зброєю і боєприпасами, літаками і танками, ракетами і безпілотниками – це питання безпеки демократичного світу.

Читайте інші публікації на основі даних від хактивістів “Кібер Спротив”

Поширення і передрук з активним посиланням на джерело вітаються. (Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0). Підписуйтесь на сторінки міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm в соцмережах Facebook / Тwitter / Telegram / Slate (Sl8).

InformNapalm не отримує жодної фінансової підтримки від урядів чи донорів. Забезпечувати роботу сайту допомагають лише волонтери спільноти та наші читачі. Ви також можете стати одним з волонтерів спільноти. Просимо вас також підтримати розвиток унікального волонтерського розвідувального ресурсу InformNapalm внесками через buymeacoffee.

Джерело