ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 В Канаді атомну енергетику включили до списку «зелених» облігацій

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 В Канаді атомну енергетику включили до списку «зелених» облігацій. Уряд країни випустив оновлену структуру Green Bond (Національна Програма «зелених» облігацій), яка включає певні видатки на ядерну енергію. Відтепер інвестиції в нові реактори, реконструкція наявних об'єктів, дослідження та розвиток, а також деякі інвестиції в ядерні ланцюги постачання – вважатимуться «зеленими».

🔹 У штаті Вірджинія вважають, що скасування проєкту будівництва першого малого модульного реактора не вплине на плани штату розгорнути комерційну SMR. Таких висновків дійшли після того, як проєкт NuScale зупинили через підвищення витрат.

🔹 NuScale Power і Оук-Ріджська національна лабораторія Міністерства енергетики США (DOE) співпрацюватимуть над техніко-економічною оцінкою життєздатності технології ММР NuScale та обсяги і шляхи використання технологічної пари, яка генерується, а також загалом ефективності розміщення ММР.

🔹 США викладуть першу міжнародну стратегію комерціалізації ядерного синтезу на кліматичному саміті ООН в Дубаї, заявив у понеділок спеціальний посланник США з питань зміни клімату Джон Керрі. Він додав, що десятиліття федеральних інвестицій перетворюють термоядерний синтез з експерименту на «нове рішення щодо клімату».

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне  
 
🔹 В Канаді атомну енергетику включили до списку «зелених» облігацій

Джерело