🕯9:00 хвилина мовчання Старший солдат Данило Намись, позивний Малий, загинув 7 вересня 2023 року поблизу селища Керамік на Донеччині

🕯9:00 хвилина мовчання

Старший солдат Данило Намись, позивний Малий, загинув 7 вересня 2023 року поблизу селища Керамік на Донеччині

🕯9:00 хвилина мовчання

Старший солдат Данило Намись, позивний Малий, загинув 7 вересня 2023 року поблизу селища Керамік на Донеччині. У бою з російськими окупантами прикрив побратимів, але сам отримав смертельні поранення. За місяць до того, 4 серпня, воїну виповнилося 19 років.

Данило народився у місті Городня Чернігівської області. У 2021-му закінчив Городнянський ліцей №1, де здобув повну загальну середню освіту. Того ж року вступив у Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту. Цікавився футболом і волейболом.

Під час повномасштабної війни, у квітні 2023 року, хлопець підписав контракт зі Збройними Силами України, адже прагнув захищати свою країну від російських окупантів. Данило проходив службу в лавах 1-ої окремої танкової Сіверської бригади. Обіймав посаду старшого навідника протитанкового взводу.

«Він був доброю та світлою людиною з великими планами на майбутнє, яка не побоялась в ранньому віці піти на фронт та захищати свою Батьківщину», – зазначила кохана загиблого Вікторія.

Поховали молодого захисника на кладовищі «Піски» у рідному місті.

У Данила залишилися батьки, сестра, дівчина, інші рідні, друзі та побратими.

Джерело