ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 В Нідерландах зростає підтримка ядерної енергетики

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 В Нідерландах зростає підтримка ядерної енергетики. Найбільше розвиток атомної галузі схвалюють люди, які закінчили коледжі або університети, а також громадяни похилого віку. Чоловіки вдвічі більше підтримують розвиток ядерної генерації, ніж жінки.

🔹 Лондонська ядерна компанія Newcleo підписала три партнерські угоди з Assystem, Ingerop та Onet Technologies для прискорення декарбонізації у Франції.

🔹 Група із п'яти неурядових організацій закликала Комісію з ядерного регулювання США (NRC) сформувати політику, яка б допомогла прискорити процес перевірки та ліцензування передових технологій ядерних реакторів, зокрема розробляючи чіткі критерії ліцензування нових реакторів і показників ефективності.

🔹 Прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо закликав продовжити експлуатацію реакторів Doel-4 і Tihange-3 ще на 10 років. Нині вже тривають переговори з оператором Engie для 10-літнього збільшення терміну їх роботи, але очільник уряду пропонує вже зараз розглянути пролонгацію до 20 років.

🔹 Уряд Великої Британії веде з інвесторами з Абу-Дабі переговори про отримання значної частки в проєкті АЕС Sizewell C. Остаточне рішення мають ухвалити на початку наступного року.

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне  
 
🔹 В Нідерландах зростає підтримка ядерної енергетики

Джерело