Свято Миколая в КШ “Воскресіння”

Свято Миколая в КШ “Воскресіння”

10 грудня у Катехетична школа ” Воскресіння” м.Івано- Франківськ було надзвичайно родинно, адже панувала позитивна емоційна атмосфера та дитяча щирість в усьому – чи то під час розважань над євангельською історією, чи то під час святкування дня Святого Миколая.

Цього дня, у 27-му неділю по Зісланню Святого Духа, ми чули Євангеліє від Луки про жінку, «що її тримав дух у недузі вісімнадцять років: вона була скорчена й не могла ніяк випростатись». Візуалізація дітьми стану жінки допомагала не просто уявити її становище, а більше – назвати його параноєю, що заважала їй побачити Бога. Але Ісус її бачить і звільняє від недуги.

Сьогодні також є багато таких чудес зцілення, свідками яких можемо бути, бо Ісус хоче торкатися, звільняти і вирівнювати нас самих, наше життя, характери, погляди, слова, але для цього треба і від нас зусилля – вірити в Ісуса більше, як у параною, вірити у Бога більше, ніж у наші гріхи, проблеми та безвихідні ситуації.

«Вірити у Бога – це не означає знати, що Бог є, вірити у Бога – це слухати Його слова і виконувати його. Бог знає наші проблеми, готовий допомогти, але Він не може замість нас прийняти рішення бути звільненим», – підсумував о. Taras Dziailo.Також він звернув увагу на те, що Євангеліє запрошує не змарнувати наші можливості відвідувати церкву і Боже слово, дати йому нас торкнутися, залізти через наші очі та вуха до самого серця і там жити, і зціляти нас, бо ми усі цього потребуємо, маючи кожен свою параною.

Жінка із Євангелії, коли звільнилася, почала славити Бога, бо її життя змінилося з муки на радість. І це прекрасна історія та новина для кожного з нас!

Після Божественної Літургії у катехитичній школі було найкраще для дітей свято – день, коли святий Миколай приносить особливу радість дітям та нагадує кожному, що, якщо ми хочемо бути подібними до Бога, то повинні робити добро так, як це робив святий Миколай: таємно і безкорисливо.

Зрештою, кожне свято – це спомин того, як ми маємо жити і до чого ми покликані щодня – читати Святе Письмо та бути учнями Ісуса, який нас вирівнює, освячує і веде за руку у Царство Небесне.

На закінчення допису хочеться особливо подякувати Лицарі Колумба Івано-Франківської Митрополії / Knights of Columbus IF UA, які були помічниками святого Миколая і спонсорами подарунків для дітей, та усім тим, хто зробив це свято незабутнім, яскравим, сповненим теплоти та щирих дитячих посмішок.

FACEBOOK сторінка парафії

Джерело