Владика Кеннет Новаківський очолив Божественну Літургію у головній святині міста

Владика Кеннет Новаківський очолив Божественну Літургію у головній святині міста

Я знаю, що ми молимося разом і що маємо одне і те ж бажання. Хай Бог дає нашій Україні перемогу! Хай наші сини й дочки, що воюють на фронті, прийдуть додому живі та здорові! Хай ті, що покинули власні домівки повертаються до них і знають, що тут на них чекають! Про це сьогодні, у неділю, 9 грудня, сказав Владика Кеннет Новаківський, правлячий Єпископ Єпархії Пресвятої Родини з осідком у місті Лондон, апостольський візитатор для українців греко-католиків, які проживають в Ірландії та Північній Ірландії, під час Божественної Літургії в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ.

У часі моління Архієрею співслужили митр. прот. Юрій Новіцький, настоятель собору, прот. Віталій Токар, судовий вікарій Івано-Франківської Архієпархії, прот. Ігор Сачков, віцеканцлер Архієпархії й капелан спільноти «Лицарі Колумба» при головній святині міста.

Звертаючись до присутніх під час проповіді, Владика Кеннет привітав вірних від Єпархії Пресвятої Родини м. Лондон і ствердив, що багато парафіян з Івано-Франківська сьогодні перебувають в Сполученому Королівстві й відвідують Катедральний собор Пресвятої Родини у Лондоні.

«Дорогі брати і сестри у Христі, ми також, як та жінка із сьогоднішнього Євангелія, багато страждаємо, і потребуємо того, щоб Господь Бог нас врятував. Але найперше, кожен із нас повинен цього прагнути й просити порятунку у Нього, бо Він точно знає що нам потрібно. Господь розуміє це швидше, ніж нам спадає на думку», — мовив Владика Кеннет.

Відтак Єпископ ствердив, що ми, українці не є самотніми, бо всі вірні Української Греко-Католицької Церкви по всьому світу єднаються разом із нами: «Ми всі є разом: чи то у Лондоні, чи в Канаді, чи в Івано-Франківську, чи в Австралії. Я знаю, що ми молимося разом і що маємо одне і те ж бажання. Хай Бог дає нашій Україні перемогу! Хай наші сини й дочки, що воюють на фронті, прийдуть додому живі та здорові! Хай ті, що покинули власні домівки повертаються до них і знають, що тут на них чекають!»

Опісля Служби Божої до Єпископа звернувся о. Віталій Токар, який передав вітання від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина та Єпископа-помічника Владики Миколи Семенишина й подякував Владиці Кеннету за спільну молитву й працю на благо українського народу у Лондоні.

Відтак у соборі лунало Многоліття, а Єпископ уділив всім присутнім своє архієрейське благословення.

Згодом о. Ігор Сачков, капелан спільноти «Лицарі Колумба» при Архікатедральному соборі, зазначив, що протягом дня у соборі до почитання буде виставлено ікону Гваделупської Богородиці, і кожен охочий матиме змогу до неї приступити.

Опісля брати-семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії провели збірку, кошти з якої будуть спрямовані на стипендії для семінаристів із малозабезпечних сімей.

Завершилося моління виконанням духовного гімну України «Боже Великий, Єдиний», який всі вірні піднесли за якнайшвидшу перемогу України у жорстокій війні із російським окупантом.

Більше фото ТУТ:

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело