ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне: 🔹 Управління ядерної енергетики Міністерства енергетики…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне:

🔹 Управління ядерної енергетики Міністерства енергетики CША планує укласти контракти на виробництво HALEU на вітчизняних потужностях зі збагачення урану. Так, уряд гарантує кожному підряднику мінімальну вартість замовлення в розмірі 2 млн дол. США.

🔹 Французька енергетична компанія Electricity De France виступила з пропозицією розвитку ядерної генерації на Шрі-Ланці. Своєю чергою міністр енергетики Шрі-Ланки поінформував: країна планує інтегрувати ядерну енергію в національний енергобаланс, а також визначається із планами щодо відновлюваних джерел енергії, розвитку інтелектуальної енергомережі та енергоефективності.

🔹 Framatome і Naval Group завершили придбання Jeumont Electric – промислової компанії, яка спеціалізується на виробництві й обслуговуванні двигунів та електрообладнання для ядерної енергетики. Заснована 125 років тому, Jeumont Electric працює у понад 70 країнах світу і має чотири виробничі майданчики у Франції.

🔹 Плануючи якомога швидше нарощувати атомні потужності й побудувати до десяти нових реакторів, Швеція призначила національного координатора ядерної енергетики. Ним став Карл Бергльоф – генеральний секретар Шведського атомного форуму (Safo).

🔹 Кенія досягла значного прогресу в розвитку національної ядерної інфраструктури. Група експертів МАГАТЕ завершила дев'ятиденну місію огляду підготовки до створення дослідницького реактора у цій африканській країні. Його планується ввести в експлуатацію у 2030–2034 роках.

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне:    
 
🔹 Управління ядерної енергетики Міністерства енергетики...

Джерело