Архиєрейське Богослужіння і фестиваль коляди у Лопатині

14 січня 2024 р. Б., у храмі Успення Пресвятої Богородиці селища Лопатин, розпочався Різдвяний фестиваль, дитячо-молодіжних та дорослих хорових колективів Сокальсько-Жовківської Єпархії  “З нами Бог”.

У цей день Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у храмі та благословив учасників фестивалю, який вже став традиційним для нашої єпархії.

Розважаючи над уривком недільного Євангелія про оздоровлення прокажених, єпископ наголосив на важливості вміти дякувати Богові за усі дари, якими Він нас так щедро обдаровує.
“Йдучи до священників, щоб підтвердити одужання з хвороби, яка відокремлювала їх від суспільства, лише один прокажений повернувся з подякою і то той, який вважався поганином. Він повернувся, щоб подякувати за можливість повернутися  до звичного життя.

Як важливо вміти дякувати тоді, коли ми отримуємо ласки. Наші особисті молитви мають бути наповнені вдячністю, щоб ми одержавши те, чого просили, отримали вдячність.

Свята мати Тереза говорила, що фундамент людського щастя закладений у нашій вдячності.

Просімо, щоб у спільному проханні про мир у Державі ми дякували за те, що Господь береже нас.

Водночас ми просимо і хочемо вигнати проказу з нашої землі, щоб не було жодного мертвого і зраненого тіла на нашій землі.»

Після богослужіння розпочався фестиваль різдвяної коляди у якому взяли участь хорові колективи з різних храмів єпархії.

Спільною колядою учасники і всі присутні випрошували в Господа миру і перемоги для нашої Батьківщини.

На завершення, організатор фестивалю о. Михайло Микита склав слова подяки учасникам та відзначив всіх подячними грамотами.

Пресслужба єпархії

 

Джерело