Мамина молитва — найсильніша: понад 100 жінок в Івано-Франківську одночасно молилися за Захисників України

Мамина молитва — найсильніша: понад 100 жінок в Івано-Франківську одночасно молилися за Захисників України

У четвер, 11 січня, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, що у м. Івано-Франківськ, відбулася зустріч християнської жіночої спільноти «Матері в молитві». Помолитися за дітей, онуків, родичів та особливо вояків зібралися понад 100 жінок з кількох церков Івано-Франківська, Калущини, Долинщини, Рожнятівщини й Богородчанщини.

Про це розповіла Анна Гринівецька для інтернет-ресурсу «Інформатор Івано-Франківськ».

«При храмах Архієпархії є понад 220 спільнот, куди входять дівчата та жінки різного віку. Є поважні пані, що вже мають правнуків, а є дівчата, які мають лише похресників, а самі ще не є матерями. Зрештою, коли хтось не має дітей, то це не перешкода, щоби приходити на збори “Матерів в молитві”. Кожна спільнота має свого духівника-священника», — розповідає Тетяна Мазур, координаторка архієпархіальної спільноти.

Найменша спільнота на Прикарпатті налічує 8, а найбільша — понад 150 учасниць. За словами Тетяни Мазур, у час повномасштабного вторгнення почалася і триває цілодобова молитва за вояків і перемогу. Це означає, що кожна учасниця має свій час (одну годину), в яку вона молиться. Молитва не припиняється взагалі.

Окрім молитви, жінки і дівчата допомагають Воїнам матеріально. Так, за зібрані учасницями «Матері в молитві» кошти було придбано карету швидкої допомоги, генератори, ліки, плетуть маскувальні сітки. Також учасниці спільноти роздають воякам вервиці, готують їжу для Захисників та Захисниць, які лікуються, або проходять реабілітацію у медзакладах Прикарпаття. Різнопланову підтримку отримують матері та родичі вояків, а особливо загиблих Героїв.

Насамкінець Тетяна Мазур зазначає, що кожного четверга, о 17:00, є молитва та Літургія для учасниць спільноти в Архікатедральному соборі. А щомісячні зустрічі відбуваються кожного другого четверга місяця.

Більше фото тут:

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело