Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології підписав Меморандум про співпрацю з МОЗ

Закарпатський обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології з 2023 року функціонує як центр досконалості. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Центри досконалості – це реабілітаційні відділення, які демонструють найкращі підходи до надання реабілітаційної допомоги: мультидисциплінарний підхід, пацієнтоцентричність та найсучасніші доказові методи реабілітації.

«Вони стали взірцем для інших, саме тут зосереджені передові досягнення і досвід усієї галузі. Таких центрів в Україні всього шість – у Києві, Івано-Франківську, Дніпрі, Вінниці, Тернополі та в Ужгороді», – прокоментував Мирослав Білецький.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час зустрічі з керівниками закладів відзначив, що вони демонструють найкращі підходи до надання реабілітаційної допомоги, та підписав Меморандум про співпрацю між центрами досконалості і МОЗ. Його мета – закріплювати результат, збільшувати кількість фахівців-реабілітологів, поглиблювати їхні знання.

Важливо, що тут мультидисциплінарні реабілітаційні команди з різних куточків країни можуть підвищувати кваліфікацію та переймати досвід колег за принципом «команда навчає команду». Зокрема, торік ужгородські медики провели навчання для 4 команд фізичних та ерготерапевтів області.

«Пишаємося нашими фахівцями! Продовжуємо розвивати мережу реабілітаційних відділень по всій області, щоб військові і цивільні отримували весь спектр послуг, які потрібні для повернення до звичного життя», – зауважив Мирослав Білецький.

Фото – МОЗ України, Закарпатський обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології.

Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології підписав Меморандум про співпрацю з МОЗ

Джерело