🤝🇬🇧 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Послом Великої Британії в Україні…

Енергоатом 🇺🇦
🤝🇬🇧 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом розвиток спільних проєктів в ядерній галузі Деталі – в наступному повідомленні 🌐: t.me/energoatom_ua/16448 #новини_компанії Написати… https://t.me/energoatom_ua/16443


🤝🇬🇧 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом розвиток спільних проєктів в ядерній галузі

Зустріч британського дипломата з керівником Енергоатома відбулася 16 січня 2024 року в центральному офісі компанії.

Петро Котін розповів про роботу АТ «НАЕК «Енергоатом» під час війни, про перебіг корпоратизації Компанії та виклики, які вона долає попри російську агресію. А також зазначив, що НАЕК тісно співпрацює з британськими компаніями в «атомних» проєктах. Зокрема, має угоду з Urenco про постачання нею збагаченого урану для виробництва ядерного палива, яке використовуватимуть АЕС Енергоатома.

💬 «Партнерство України з Великою Британією в різних сферах, зокрема і між компаніями в атомній галузі, – вкрай важливе. Підтримка Сполученого Королівства у витісненні росії з ринку ядерного палива має стратегічне значення для безпеки як України, так і Європи», – підкреслив в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом».

Петро Котін також поінформував про дедалі гіршу ситуацію на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС: обладнання станції продовжує деградувати, а росіяни і досі обмежують МАГАТЕ у доступі до всіх об’єктів АЕС.

Мартін Гарріс зазначив, що Британія й надалі допомагатиме Україні, зокрема і щодо захисту критичного обладнання. Крім того, він висловив своє захоплення тим, що Енергоатом попри воєнний стан продовжує реалізацію амбітних проєктів.

💬 «Співпраця в енергетичному секторі є важливою частиною загального партнерства між країнами. Ми допомагаємо Україні в її прагненні бути енергонезалежною, значну роль у чому має відігравати ядерна енергетика. Кооперація з Urenco – гарний приклад нашого партнерства, щоб позбавити росію ресурсу, що вона використовує як зброю», – сказав Посол Великої Британії в Україні.

Насамкінець Петро Котін подякував британським уряду і народу за постійну допомогу та підтримку України у нашій боротьбі за незалежність.

#новини_компанії

THEA

🤝🇬🇧 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Послом Великої Британії в Україні...
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
🇺🇦🤝🇬🇧 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом розвиток спільних проєктів в ядерній галузі Деталі – в наступному повідомленні 🌐: #новини_компанії Написати нам 🇺🇦 | FB | IG…

Джерело