ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне: 🔹 У Великій Британії триває підготовка до будівництва АЕС Sizewell C

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне:

🔹 У Великій Британії триває підготовка до будівництва АЕС Sizewell C. Так, наразі виконано всі, встановлені Дозволом на будівництво, умови. Коли роботи розпочнуться, очікується, що будівництво займе близько дев’яти років, а АЕС буде здатна забезпечити 7% потреб країни в електроенергії.

🔹 X-energy успішно пройшла передліцензійну процедуру для вдосконаленого малого модульного реактора Xe-100. Канадська комісія з ядерної безпеки (CNSC) дійшла висновку, що немає жодних фундаментальних перешкод для ліцензування Xe-100, що підвищує впевненість у подачі офіційних заявок на отримання ліцензії в країні.

🔹 Потенційні інвестори, зокрема, банки та пенсійні фонди, почали цікавитися інвестуванням у нові АЕС, повідомив національний координатор ядерної енергетики Швеції. Він зауважив, що той факт, що атомна енергетика включена в таксономію ЄС для сталих інвестицій, змінює умови, як і плани всередині ЄС.

🔹 Датський технічний університет створює новий центр, який об'єднає та посилить дослідження в галузі ядерних енергетичних технологій та сприятиме поширенню знань у суспільстві. DTU Nuclear Energy Technology забезпечить співпрацю з датськими та міжнародними компаніями, що працюють над розробкою нових типів реакторів.

🔹 Marie Tecnimont, Newcleo об'єднали зусилля для виробництва вуглецево-нейтрального водню. Ядерні реактори Newcleo, які розробляє компанія, слугуватимуть для декарбонізації хімічної промисловості, включаючи виробництво водню.

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне:
 
🔹 У Великій Британії триває підготовка до будівництва АЕС Sizewell C

Джерело