23 школи Закарпаття забезпечують щоденне харчування учнів початкових класів за підтримки ВПП ООН

23 школи Закарпаття забезпечують щоденне харчування учнів початкових класів за фінансової підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН. Міжнародна організація відшкодовує закладам 30% витрат на гарячі страви.

На таку компенсацію ВПП ООН уже спрямувала області понад 1,2 млн грн. Ці кошти найближчим часом розподілять у бюджети громад, які беруть участь у проєкті, зазначила директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець.

«Завдяки такій співпраці в межах підписаної Угоди школи Закарпаття мають можливість вдосконалити організацію гарячого харчування. Це важливо, зокрема, й у контексті реалізації реформи шкільного харчування, яку втілюють у країні за ініціативи першої леді Олени Зеленської», – підкреслила Мар’яна Марусинець.

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації додала, що в другому семестрі Всесвітня продовольча програма ООН планує розширити проєкт у нашому регіоні й охопити такою підтримкою ще 51 заклад загальної середньої освіти.

«Здорове та поживне шкільне харчування — це не лише засіб забезпечення фізичного благополуччя, а й справжня інвестиція в майбутнє. Підтримка програми шкільного харчування, яку ми надаємо в Україні, відображає наше прагнення створити сприятливі умови для навчання та розвитку кожної дитини», – зазначив Девід Томас, керівник програм Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Нагадаємо, зараз у проєкті беруть участь школи Керецьківської, Нересницької, Нижньоворітської, Буштинської, Вишківської, Воловецької, Дубівської, Жденіївської, Королівської, Середнянської, Солотвинської, Усть-Чорнянської та Хустської громад.

23 школи Закарпаття забезпечують щоденне харчування учнів початкових класів за підтримки ВПП ООН

Джерело