ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 Болгарський ядерний регулятор надав дозвіл на зберігання…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 Болгарський ядерний регулятор надав дозвіл на зберігання свіжого палива Robust Westinghouse Fuel Assembly (RWFA) на АЕС Kozloduy.

🔹 Уряд Великої Британії запропонував включити всі заявки на ядерні проєкти в країні до режиму національно значимих інфраструктурних проєктів (NSIP), серед них і ті, що наразі не перевищують поріг у 50 МВт. Таким чином, влада хоче підтримати запровадження нової національної стратегії щодо ядерної енергетики.

🔹 Фінська компанія Fortum розглядає кілька можливих місць у Фінляндії та Швеції для будівництва нових ядерних установок – малих модульних або «традиційних» реакторів. Наразі Компанія визначила кілька потенційних майданчиків для розміщення нових потужностей. Серед них майданчик АЕС Loviisa та місце поблизу виробника нержавіючої сталі Outokumpu.

🔹 Поблизу Гранд-Каньйону у США відкрили першу за кілька років уранову шахту – Pinyon Plain. Це також свідчить про прагнення США збільшити внутрішнє виробництво цього мінералу, вкрай необхідного для ядерної енергетики, задля прискорення відмови від викопного палива.

🔹 Канадська компанія Prodigy Clean Energy об'єднується з американською Westinghouse Electric для розробки модульних АЕС, які можна транспортувати й використовувати як на морі, так і на суші. Компанії проєктують атомні електростанції з мікрореактором eVinci, які потенційно можуть живити морські нафтові та газові платформи, комерційні морські порти, глибоководні гірничодобувні роботи і опріснення води.

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне
 
🔹 Болгарський ядерний регулятор надав дозвіл на зберігання...

Джерело