🤝🇩🇪 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Надзвичайним і Повноважним…

Енергоатом 🇺🇦
🤝🇩🇪 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Мартіном Єгерем роботу атомної галузі України в умовах воєнного стану, перебіг корпоратизації компанії та міжнародні проєкти. … https://t.me/energoatom_ua/16563


🤝🇩🇪 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Мартіном Єгерем роботу атомної галузі України в умовах воєнного стану, перебіг корпоратизації компанії та міжнародні проєкти.

Зустріч німецького дипломата з керівником Енергоатома відбулася 30 січня 2024 року в центральному офісі Компанії.

Петро Котін розповів про роботу НАЕК під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, нові проєкти з будівництва енергоблоків на Хмельницькій АЕС, а також про перебіг корпоратизації Енергоатома, яка триває. Він зазначив, що процес, який формально розпочався ще 2013-го, був інтенсифікований впродовж останніх двох років і наразі перетворення підприємства виходить на фінішну пряму.

Було відзначено, що співробітництво між АТ «НАЕК «Енергоатом» та Міністерством закордонних справ ФРН триває з 2015 року. Зокрема, Німеччина підтримує Україну в модернізації систем фізичного захисту наших атомних електростанцій і поставила відповідне обладнання на Рівненську та Південноукраїнську АЕС сумарно на 14,6 млн євро.

«Ми вдячні за багаторічну допомогу Німеччини й очікуємо розширення нашої співпраці задля посилення захисту Хмельницької АЕС та Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива»,
– підкреслив Петро Котін.

Він констатував постійне погіршення ситуації на тимчасово окупованій росіянами Запорізькій АЕС: загарбники порушують усі правила ядерної та радіаційної безпеки, інспекторам МАГАТЕ не завжди надають своєчасний доступ до об’єктів станції, до того ж найближчим часом спливає дозволений виробником шестирічний термін перебування ядерного палива в усіх шести реакторах станції.

Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні зазначив, що його країна зацікавлена у продовженні співпраці з нашою державою в наявних проєктах і відкрита до розширення партнерства.

«Німеччина продовжуватиме кооперацію з Україною, а також пильно слідкуватиме за ситуацією навколо Запорізької АЕС. Весь світ зацікавлений у тому, щоб український оператор надійно та безпечно експлуатував усі свої атомні станції. Спільна робота триватиме», – сказав Мартін Єгер.

#новини_компанії

THEA

🤝🇩🇪 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Надзвичайним і Повноважним...
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
🇺🇦🤝🇩🇪 В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Мартіном Єгерем роботу атомної галузі України в умовах воєнного стану, перебіг корпоратизації компанії та міжнародні проєкти. …

Джерело