ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 SaskPower та GE Hitachi уклали угоду, що наблизить канадську…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 SaskPower та GE Hitachi уклали угоду, що наблизить канадську провінцію Саскачеван до розвитку ядерної енергетики. Так, Saskatchewan Power Corporation, основна електрична компанія провінції, отримує доступ до досвіду GE Hitachi щодо проєктування, джерел палива та виготовлення SMR BWRX-300.

🔹 Адміністрація президента США може вже наступного місяця надати 1,5 млрд доларів компанії Holtec International для перезапуску закритої АЕС Palisades у Мічигані. Раніше Holtec подала заявку до Комісії ядерного регулювання США із проханням відновити роботу 800-мегаватної електростанції Palisades.

🔹 Женевська Transmutex, яка працює над розробкою демонстраційного прототипу торієвої установки до початку 2030-х років, оголосила, що залучила $23 млн для фінансування свого проєкту. Раніше компанія завила, що є першопрохідцем у створенні «абсолютно нового типу ядерної енергії» – реактора на торієвому паливі, який може ще й повторно використовувати наявні ядерні відходи.

🔹 Експериментальне новітнє ядерне паливо випробуватимуть у Національній лабораторії Айдахо. Його ретельно аналізуватимуть, щоб оцінити безпеку та можливість подальшого широкого використання на інших атомних станціях по всій території Сполучених Штатів.

🔹 Framatome і Польський національний центр ядерних досліджень співпрацюватимуть в галузі «атомної» освіти для студентів. Завдяки спільному проєкту студенти навчатимуться за посиленою програмою і матимуть більше шансів на вдалу кар'єру в ядерній енергетиці.

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне
 
🔹 SaskPower та GE Hitachi уклали угоду, що наблизить канадську...

Джерело