Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #710 за 04.02.2024 «У ватних родичів у Севастополі зникла задоволена посмішка»

  • Автор допису:

1.     Пограбування українського бізнесу і майна в окупованому Криму набрало масштабів цунамі. Кримські мародери увійшли у смак: окупація розв’язала їм руки, а велика війна дозволила “легалізувати” награбоване. Обезземелення мешканців Криму як засіб російської політики неоколонізації https://investigator.org.ua/ua/investigations/263635/

2.     Спротив окупантам у тимчасово окупованій АР Крим не припиняється. На фото видно патріотичний плакат на фоні пам’ятника Чехову та шеврон біля санаторію “Запоріжжя” в Ялті, а також синьо-жовте серце поруч з палацом Воронцових у Сімферополі. Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив рашистам. Ми будемо це робити до повного звільнення України від загарбників https://t.me/yellowribbon_ua/7827 (фото).

3.     Оприлюднені супутникові знімки наслідків ураження Силами Оборони аеродрому Бельбек в окупованому Криму. За заявами ворога, їхнє ППО відпрацювала успішно, а удар завдано по “сміттєзвалищу”. За попередньою інформацією, уражено командний пункт ворога. Втрати в особовому складі будуть відомі з плином часу та з першими некрологами в соціальних мережах ворога https://twitter.com/Deepstate_UA/status/1753759367290040689 (фото).

4.     Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що завдяки ЗСУ робота Чорноморського флоту рф сильно ускладнена. Російські ракетні кораблі сховались у Новоросійську. Через це виникла проблема із завантаженням на них ракет “Калібр”, які залишились у Севастополі. Наш кримчанин запитав: “Чи не з цим пов’язана нереальна активність військово-транспортної авіації над Кримом? Весь тиждень Іл-и та Ан-и безперервно гудять” https://investigator.org.ua/ua/news-2/novosti-krym/263832/

5.     Небо гуде. Сімферополь, Севастополь, Ялта, Алушта, Бахчисарай тощо… Чутно як винищувачі, так і важкі, наче вантажні військові літаки.

6.     На фото: FEDOR (IMO: 9431977) в окупованій Феодосії завантажується краденим українським зерном https://twitter.com/kattyfun1/status/1753762994691981607 (фото).

7.     У Керчі розвалюються Мітрідатські сходи. Візитівка Керчі, “реконструйована” російськими фірмами всього три роки тому за понад мільярд рублів, розсипається на очах. Як й інші пам’ятки культурної спадщини України в окупованому Криму, Росія привласнила Мітрідатські сходи і присвоїла їм статус “об’єкту культурної спадщини федерального значення”. Це не врятувало пам’ятку від варварського “збереження”: сходи продовжують кришитися, стіни тріскаються та пліснявіють, а оздоблення відвалюється https://investigator.org.ua/ua/publication/articles-krym/263838/ (фото).

8.     Сімферополь. Російські окупанти на своїй буханці перекрили дорогу і пішли спати на всю ніч. На їхній машині хтось написав “даун”, а в чаті району інші мешканці, зокрема, й понаєхавші, підтримали цю образу. У таліпова почало палати – зробив донос. Зараз всіх причетних розшукують: “Дикий случай в “Жигулиной Роще” в Симферополе. Ночью бойцы с передовой припарковались во дворе, там, где нашли место, проезд был. Скандальной дамочке из Москвы это не понравилось, и она устроила им травлю в чате комплекса, а потом вызвала ВАИ, и уставших парней с передовой наказали. Вы считаете это нормальным? Да? Оливерос Анастасия Хорхевна, а в Москве у вас тоже военных не любят? А вот это уже дискредитация армии: обозвала овца участников СВО, которые прибыли с передовой, Даунами” https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1753514064549183520 (фото-скрін).

9.     Чорноморське. Готуй ладакаліни з молоду! Нон-стоп https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1754103895012343872 (фото).

10. За минулу добу російська армія здійснила 37 обстрілів Херсонщини. Армія рф випустила понад 90 снарядів із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, авіації, БпЛА https://www.npu.gov.ua/news/za-mynulu-dobu-rosiiska-armiia-zdiisnyla-37-obstriliv-khersonshchyny (фото).

11. Дніпропетровщина. Минулої доби армія рф атакувала Нікополь та громаду дронами та важкою артилерією. Від ворожих снарядів в будівлях зруйновано дах та стелю, вивалилися стіни, побито фасади, вилетіло віконне скло, понівечено вхідні двері та майно жителів потрощених домівок. Під прицілом також перебувала Мирівська громада. Вночі атаки продовжились https://www.npu.gov.ua/news/mynuloi-doby-armiia-rf-atakuvala-nikopol-ta-hromadu-dronamy-ta-vazhkoiu-artyleriieiu-politsiia-fiksuie-naslidky (фото).

12. Харківщина. Росіяни поранили цивільного чоловіка у Глушівці, випустивши по селу дві керовані авіабомби. Пошкоджені два приватних домоволодіннях. Приватні будинки пошкоджені й у Григорівці, по якій також вгатили КАБами. В Охримівці пошкоджені ангари, сільгосптехніка та склади агропідприємства https://nakipelo.ua/iak-mynula-doba-na-kharkivshchyni (фото).

13. Окупанти гатили по 22 населених пунктах Запорізької області – зафіксовано 104 удари. Крім того, рашисти здійснили авіаційний удар по Новодарівці, обстріляли з РСЗВ Верхню Терсу, а також атакували 22 безпілотниками. Є руйнування https://t.me/zoda_gov_ua/26085

14. Минулої доби обстрілів зазнали вісім населених пунктів Донеччини. Поліція зібрала докази воєнних злочинів росії https://www.npu.gov.ua/news/viiska-rf-zavdaly-12-udariv-po-donechchyni-poraneno-liudynu (фото).

15. Часів Яр. Ось що росія робить з українськими церквами… https://twitter.com/United24media/status/1754097970038063588 (фото).

16. Знищення російських окупантів – це конвеєр https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1753836335654392136 (відео).

17. Русосвинячі оператори дронів хотіли заховатися серед будинків, але були виявлені. Згодом наші танкісти влаштували їм “вічний політ” https://twitter.com/nevedimka123/status/1754041374435909681 (відео).

18. Воїни Black Raven 93 ОМБр розколупали м’ясну купу росіян, що ховались під знищеним танком https://twitter.com/sternenko/status/1753772166401696102 (відео).

19. ГУР МО України інформує: у російському місті Енгельс розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 – майора стєґачьова олєґа сєрґєєвіча. Вказаний пілот вкс рф народився 23.06.1983 року, служив на авіабазі “Енгельс” (в/ч 06987) – він безпосередньо причетний до нанесення ракетних ударів по цивільних об’єктах в Україні та вбивств наших людей. Внаслідок атаки олєґ стєґачьов зазнав вогнепальних поранень. Вижив чи ні – уточнюємо. Нагадуємо, що на всіх воєнних злочинців чекає розплата – ми знаємо ваші імена, адреси, номери автомобілів, звичні маршрути і звички. Справедливість – невідворотна! Слава Україні! https://gur.gov.ua/content/na-rosii-rozstrilialy-pilota-tu-95.html (фото).

P.S. “У ватних родичів у Севастополі, які дуже непогано почувалися за рахунок здачі нерухомості, зникла задоволена посмішка. Минулого літа жодного разу не здали свої апартаменти біля моря, а зараз кілька місяців стоять порожніми дві хороші квартири. Клієнт зник. Не можуть зрозуміти, чому”, – написав севастополець.

Джерело