На 50% почастішали звернення до медзакладів області з приводу ГРВІ

На Закарпатті продовжують фіксувати підйом захворюваності на гострі респіраторні інфекції.

За минулий тиждень кількість звернень до закладів охорони здоров'я зросла на 50% – занедужали 8 609 осіб проти 5 743. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Інтенсивний показник захворюваності перевищує епідпоріг на 61%. Значний приріст випадків ГРВІ зафіксували у Тячівському, Ужгородському, Берегівському та Хустському районах (від 41% до 168%)», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, кількість звернень з ГРВІ серед дітей зросла на 70% у порівнянні із попереднім тижнем, серед дорослих – на 123%. Серед усіх захворілих діти до 17 років становлять 55% (4 761 випадок), 45% – дорослі (3 848 випадків).

Водночас серед пацієнтів з ознаками ГРВІ, які зверталися за медичною допомогою, діагностували 63 випадки захворювання на COVID-19. Усі вони серед дорослих.

«В області діє відповідний план реагування. Чимало громад вже прийняли рішення про введення карантину у навчальних закладах.

Стежте за своїм самопочуттям, не відвідуйте громадські місця, якщо відчуваєте нездужання, і будьте здорові», – наголосив перший заступник керівника краю.

На 50% почастішали звернення до медзакладів області з приводу ГРВІ

Джерело