Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #714 за 08.02.2024 «Пропагандонша Скабєєва закликала знищити всіх українців»

  • Автор допису:

1.     Окупанти затримали Єфремову Тетяну, яка дуже активно писала в соцмережах пости проти війни, а також оприлюднювала інформацію для рідних мобілізованих, щоб вони знали, куди звертатися, якщо хтось зник без вісти. Дівчину змусили вибачатися, бо пости на підтримку миру “дискредитують” армію рф. “Ты где хохлизм головного мозга подцепила?”, – написав таліпов https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1755317509631414386 (відео і фото-скріни).

2.     Окупанти затримали, відправили за грати на 8 діб і оштрафували на 35 тисяч мешканця Ялти Бондаренка В’ячеслава, який у соцмережах підтримує Україну, зокрема, таліпову не сподобалось, що кримчанин написав: “Ждем Украину, но этих русских здесь много. Местные шьют флаги (наши). Мы держимся и ждем всех! Слава Украине!”. Під час обшуку у В’ячеслава знайшли багато української символіки. Кримчанина також традиційно змусили перед камерою прочитати текст з вибаченнями https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1755578584906002853 (відео і фото).

3.     Незламні жителі Криму чинять спротив окупантам. Сімферополь, Севастополь, Ялта – це Україна! Жовті стрічки, патріотичні плакати та графіті – усе це символ спротиву активістів руху “Жовта Стрічка”, які продовжують свою боротьбу на тимчасово окупованих територіях, щоденно демонструючи, що Крим – це Україна! https://t.me/yellowribbon_ua/7857 (фото).

4.     Перервана молитва: прочитайте, що відбувається з мечетями у тимчасово окупованому Криму https://twitter.com/KRYMSOS/status/1755500706398683617

5.     Керч. У русні вже другу добу їхні “учєнія” на полігоні. В Аршинцево дуже добре чути.

6.     Два тижні орки літають у посиленому режимі: і вдень, і вночі. Спокою від них немає, але вчора і сьогодні вони особливо активні. Вранці літали винищувачі, а по обіді – транспортники. Безперервно! Начебто поспішають зробити якомога більше рейсів, ніби бояться не встигнути перевести ще більше вантажу. До чогось готуються?

7.     Служба безпеки спільно з Офісом Генерального прокурора і ДБР зібрала нові докази антиукраїнської діяльності народного депутата Нестора Шуфрича, який уже підозрюється у державній зраді. За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань у тимчасово захопленому Криму. Зокрема, Шуфрич платив гроші росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. Лише за 3 місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів https://ssu.gov.ua/novyny/nardepu-shufrychu-povidomleno-pro-novu-pidozru-za-finansuvannia-roshvardii-u-krymu

8.     Донеччина. Загинула 50-річна жінка, ще 6 людей поранено внаслідок нічних обстрілів Селидового. Серед поранених – дитина 2017 року народження. Окупанти вдарили по місту 8-ма ракетами. Попередньо відомо про пошкоджені 53 багатоквартирних і 10 приватних будинків. Пошкоджені також 4 заклади освіти, 2 адмінбудівлі, приватне підприємство, 24 транспортні засоби. Кількість руйнувань не є остаточною, оскільки люди ще звертаються до поліції з повідомленнями про пошкодження. https://www.npu.gov.ua/news/zahynula-zhinka-semero-liudei-zaznaly-poranen-politsiia-dokumentuie-naslidky-obstrilu-selydovoho (фото). Під ударом рашистів перебували й інші населені пункти області https://www.npu.gov.ua/news/odyn-ubytyi-i-8-poranenykh-za-dobu-na-donechchyni-politseiski-fiksuiut-naslidky-rosiiskykh-atak (фото).

9.     Сьогодні вночі Миколаїв піддався масованій атаці ударними БпЛА військ рф. Внаслідок обстрілу пошкоджень зазнали понад 30 приватних будинків. Також сталось часткове руйнування та зайнялась пожежа на спортивному інфраструктурному об’єкті https://www.npu.gov.ua/news/poshkodzheni-zhytlovi-budynky-i-obiekt-infrastruktury-mykolaivski-politseiski-fiksuiut-naslidky-nichnoi-ataky-voroha (фото і відео).

10. Дві людини постраждали внаслідок нічної атаки на Одесу – це двоє патрульних поліцейських, які прямували на місце влучання для надання допомоги громадянам. Ворожий дрон-камікадзе пошкодив будівлю колишньої церкви, яку перебудовують у житловий будинок, та корпус технологічного коледжу https://www.npu.gov.ua/news/politseiski-dokumentuiut-naslidky-rosiiskoi-ataky-na-odesu (фото і відео).

11. Минулої доби із самого ранку від ворожих атак потерпала Нікопольщина. 5 дронів-камікадзе влучили по Марганецькій громаді. Покровська сільська громада була під артобстрілом. Вночі під ударом агресора опинилася Мирівська громада Нікопольського району. По одному з тамтешніх сіл окупанти кілька разів вистрілили з важкої артилерії. Гучно було і на Криворіжжі – по ворожій “пташці” працювала ППО https://www.npu.gov.ua/news/za-dobu-voroh-potsilyv-po-trom-hromadam-nikopolshchyny-politseiski-vstanovliuiut-masshtaby-ruinuvan (фото).

12. Минулої доби окупанти завдали 176 ударів по 20 населених пунктах Запорізької області. Є руйнування https://www.zoda.gov.ua/news/68277/minuloji-dobi-okupanti-zavdali-176-udariv-po-20-naselenih-punktah-zaporizkoji-oblasti.html (фото).

13. За минулу добу противник здійснив 60 обстрілів Херсонщини, випустивши 233 снаряди. По місту Херсон ворог спрямував 33 снаряди. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію 3 людини дістали поранення https://www.npu.gov.ua/news/na-khersonshchyni-politsiia-fiksuie-naslidky-rosiiskykh-obstriliv-zhytlovykh-kvartaliv-try-liudyny-poraneno (фото).

14. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини, Окупанти завдавали авіаударів по Табаївці. Є поранені серед цивільного населення https://www.npu.gov.ua/news/postrazhdaly-dvoie-cholovikiv-slidchi-zadokumentuvaly-naslidky-voiennykh-zlochyniv-rosiian-na-kharkivshchyni (фото).

15. Наші захисники за допомоги безпілотників знищили ворожу гаубицю https://twitter.com/DefenceU/status/1755346697998287346 (відео).

16. На озброєнні українських захисників з’явилися нові народні дрони… Потужні https://twitter.com/sternenko/status/1755490511123562896 (відео).

17. Вчора в операційній зоні ОСУВ “Таврія” воїни одного з механізованих підрозділів знищили російський ударний вертоліт Ка-52. Ворожий “Алігатор” з екіпажем був уражений із ПЗРК та удобрив ґрунт на Авдіївському напрямку https://twitter.com/GeneralStaffUA/status/1755565618177192342 (фото).

18. Поблизу російського Іжевська стався потужний вибух. Відомо, що неподалік знаходиться полігон і військовий завод, який виготовляє ракетні двигуни https://twitter.com/grntmedia/status/1755294318921715835 (відео).

P.S. Пропагандонша Скабєєва закликала знищити всіх українців: “Уничтожить всех к чертовой матери! Почему? Потому что они хотят уничтожить нас! Либо они, либо мы! Третьего не дано!”. Ось з такими істотами ми маємо справу. Або ми їх, або вони нас https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1755487458027053340 (відео).

Джерело