Хрест Господній зібрав прочан на відпусті в Лаврові

Хрест Господній зібрав прочан на відпусті в Лаврові

14 вересня 2023 року Божого в Лаврівському василіянському монастирі Святого Онуфрія відбувся відпуст з нагоди свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього. Події передувала дванадцята традиційна піша проща зі Старої Солі до Лаврова.

День був насичений урочистостями. Віряни взяли участь в урочистій утрені з винесенням та встановленням у храмі для поклоніння прикрашеного хреста, Божественній літургії; молилися акафіст до Чесного Хреста Господнього та суплікацію. Також здійснено освячення води в джерелі святого Івана Хрестителя та мирування.

Хрест Господній зібрав прочан на відпусті в Лаврові

Божественну літургію очолював протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя отців василіян в Україні о.Йоан Школик ЧСВВ. Йому співслужили отці: Андрій Драган ЧСВВ, ігумен Лаврівського монастиря, Никанор Ситар ЧСВВ, провінційний секретар, Іван Українець ЧСВВ, Ігнатій Кучирка ЧСВВ та священнослужителі з довколишніх парафій Петро Сюсько, Іван Вербіцький, Тарас Зубко.

У проповіді отець протоігумен підкреслив, що подія віднайдення й воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього стосується кожного. Сказав про те, що хрест є символом, знаменом перемоги над смертю. Це зброя, з допомогою якої ми можемо перемогти ворога та осягнути довгоочікуваний мир. Сила християн у Бозі та в Його любові, яку Він виявив, віддавши Себе на розп’яття.

Наприкінці святкувань настоятель монастиря о.Андрій подякував душпастирям за служіння, а вірним – за їхню присутність і щиру молитву.

Хрест Господній зібрав прочан на відпусті в Лаврові

На вшанування 400-х роковин трагічної смерті священномученика Йосафата о.Йоан прочитав молитву до цього великого українського подвижника, уділив присутнім апостольське благословення та повний відпуст.

Джерело