ОТЦІ ВАСИЛІЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗАГАЛЬНІЙ АУДІЄНЦІЇ ПАПИ У ВАТИКАНІ

ОТЦІ ВАСИЛІЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗАГАЛЬНІЙ АУДІЄНЦІЇ ПАПИ У ВАТИКАНІ

Після катехизи та апостольського благословення протоархимандрит Василіянського чину о.Роберт Лисейко ЧСВВ презентував Папі репродукцію барельєфу святому Йосафатові, який міститься на фасаді монастирської церкви у Вільнюсі, саме тієї, звідки великий подвижник розпочав своє чернече служіння. Коментуючи свій подарунок, о.Роберт зауважив, що святий Йосафат був палким прихильником єдності зі Святим Престолом, настільки відданим, що з готовністю пожертвував життям за цю ідею, за можливість її втілення. Відтак протоархимандрит відрекомендував василіян, що прибули на аудієнцію з різних куточків світу, зокрема з України.

Своєю чергою Папа Франциск згадав Україну в закликах до молитви за мир: «Молімося, браття і сестри, за мир. Особливо за мученицьку Україну, яка багато страждає». Понтифік говорив також про воєнні конфлікти в Палестині й Ізраїлі, про скрутну ситуацію в Судані та інших країнах і попросив кожного бодай кілька хвилин на день присвятити молитві за припинення кровопролиття на землі.

У зверненні до прочан Святійший отець нагадав про важливість підкріплювати звіщення Євангелія ділами милосердя. У контексті сьогодення, уважає він, найперше потрібно допомагати тим, хто постраждав від війни, хто через неї опинився в нужденному становищі,— це добра й благословенна справа.

Джерело: Головна управа
Василіянського чину Святого Йосафата

Джерело