У ЗОЛОЧІВСЬКІЙ МИКОЛАЇВСЬКІЙ ЦЕРКВІ НА ВАЛАХ ВІДЗНАЧИЛИ ХРАМОВЕ СВЯТО

У ЗОЛОЧІВСЬКІЙ МИКОЛАЇВСЬКІЙ ЦЕРКВІ НА ВАЛАХ  ВІДЗНАЧИЛИ ХРАМОВЕ СВЯТО

Архиєрейську Божественну літургію очолив преосвященний владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. Йому співслужили отці: Веніамин Чернега ЧСВВ, провінційний вікарій, економ та настоятель Онуфріївського монастиря у Львові; Павло Федусів ЧСВВ, радник протоігумена, ігумен Золочівського монастиря; Єремія Рибаков ЧСВВ, ігумен Червоноградського монастиря; Анастасій Панькевич ЧСВВ, настоятель Луцького монастиря; Юрій Галабуда, віцедекан Золочівського деканату УГКЦ; Вітольд Пяцельчиц Sch.P. (орден піарів), настоятель римсько-католицької парафії в Золочеві; Єфрем Шикітка ЧСВВ, секретар ВІФБС з монастиря в Брюховичах; Павло Ясиновський ЧСВВ з Бучача; Макарій Солюк ЧСВВ із Червонограда; Матей Химинець ЧСВВ із Жовкви; Павло Долішний ЧСВВ зі Львова; Домінік Налисник ЧСВВ із Дрогобича; Еміліан Семенишин ЧБМ із Золочівського францисканського монастиря; Віталій Барабаш із Золочева.

У ЗОЛОЧІВСЬКІЙ МИКОЛАЇВСЬКІЙ ЦЕРКВІ НА ВАЛАХ  ВІДЗНАЧИЛИ ХРАМОВЕ СВЯТО

У проповіді владика Володимир нагадав, що свято Миколая — це передовсім день доброти: незбагненним чином люди м’якшають серцем, обмінюються подарунками. Ці подарунки не обов’язково мають бути коштовними, адже головне — увага, приязнь, єдність. Також він звернув увагу присутніх на те, що святий Миколай зображений на іконах із загорнутою книгою Євангелія в руці, і це неспроста: Святе Писання по-справжньому відкривається й оживає в людському житті, через побожні вчинки. Усі ми прагнемо жити у світі, сповненому добра, але без людської діяльної участі воно залишається всього лиш абстрактним поняттям, морально-філософською категорією. Архиєпископ Миколай є взірцем благочинності, і всі християни покликані брати з нього приклад. Тільки якщо кожен із нас буде залучений, у світі може утвердитися добро.

На 6 грудня припадає ще одне важливе для українців свято— День Збройних сил України. Тож принагідно владика Володимир закликав усіх активно допомагати Силам оборони й щодня молитися за наших воїнів.

Ігумен монастиря о. Павло Федусів виголосив подяку владиці та священнослужителям, а також присутнім, особливо жертводавцям і всім, хто долучився до організації свята.

Після літургії на церковному подвір’ї відбулося освячення води, а відтак владика благословив дерев’яну ікону Миколая Чудотворця, яку виготовив та пожертвував для храму золочівський митець Андрій Маркевич, автор численних скульптурних робіт. Образ установили в храмовому притворі, щоб святий покровитель вітав кожного відвідувача.

Джерело