Ставайте донорами – кожен може долучитися до допомоги онкохворим!

Ми часто боїмося говорити про рак, навіть називати це слово вголос. Коли ж дізнаємося про діагноз близької людини, перша думка: “Як допомогти?”.

І ви дійсно можете допомогти і долучитись до боротьби інших людей проти хвороби! Ваше бажання допомогти іншим українцям та українкам, маленьким зокрема, і кілька годин (чи навіть хвилин!) вашого часу можуть ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ!

Лікування раку часто потребує переливання крові чи окремо тромбоцитів, а також кісткового мозку. Це відбувається тому, що під час лікування знищуються власні кровотворні клітини і їх потрібно замінити здоровими, з таким само унікальним “кодом”. А кодів кровотворних клітин – величезна кількість! Саме тому постійно потрібно багато різних донорів і донорок, щоб склалась “ідеальна пара”. Будьте серед них!

Щоб стати потенційним донором кісткового мозку потрібно лише зареєструватися в Українському реєстрі донорів кісткового мозку: https://ubmdr.org/.

Ви отримаєте набір для забору вашої ДНК (ватні палички, якими треба провести по внутрішній поверхні щоки) і відправите зразок назад, на типування. Якщо колись людина з таким само типом кісткового мозку потребуватиме пересадки, з вами зв’яжуться. Донація кісткового мозку в більшості випадків схожа за процедурою до здачі крові з вени.

Не бійтеся раку – долучайтеся до боротьби із ним! Донори рятують життя!

Ставайте донорами – кожен може долучитися до допомоги онкохворим!

Джерело