Митрополит Василій візитував парафію УГКЦ с. Вовчківці

11 лютого архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк візитував парафію с. Вовчківці (Зборівщина). Архиєрей очолив Божественну Літургію, на якій спільно зі священниками та вірними усильно молився за Україну та українське військо. Візитація розпочалась з привітання від місцевої молоді, після чого відбувся Чин освячення нового престолу.

Митрополит Василій візитував парафію УГКЦ с. ВовчківціУ своїй проповіді кир Василій говорив на тему Євангельського читання на тему найбільшої Заповідь у законі (Мт.22:36), де Ісус каже: «Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю…. Люби ближнього твого, як себе самого» (Мт. 22:37-39). Владика запитав слухачів: «А, яку відповідь ми хочемо почути від нашого Спасителя? Адже ці дві заповіді – це сенс нашого життя. Бо немає нічого кращого за те, щоби досконало любити Бога і ближнього. Дві заповіді любові – це, немов ті дві завіси, котрі тримають двері до Царства Небесного. Якщо одна зламається, до двері починають хитатися, їх дуже важко є відчинити. Як не дивно, але ці дві заповіді любові не можуть існувати одна без одної. Ми не можемо любити Бога, але не любити свого ближнього. Так само ми не можемо казати, що любимо свого ближнього, але не любимо Бога».

Митрополит Василій візитував парафію УГКЦ с. ВовчківціЗважаючи на теперішні обставини війни, преосвященний Василій наголосив, що «нам потрібно преобразитися, нам потрібно прийняти Христову любов і ділитися нею із своїми ближніми. Адже немає такого болю, котру любов не змогла б вгамувати, немає такої образи, котру вона не могла б згладити, немає такої ненависті, котру вона не могла 6 розтопити. Найзворушливіші та найкращі моменти нашого життя були пронизані духом любові. Чим сильнішою була наша любов, тим більшою була і наша із вами радість».

Після Богослужіння архиєпископ нагородив о. Андрія Павлуцького золотим хрестом та подякував за сумлінну працю на благо Церкви Христової. На закінчення брати-семінаристи поставили духовно-патріотичний концерт.

Митрополит Василій візитував парафію УГКЦ с. ВовчківціМитрополит Василій візитував парафію УГКЦ с. ВовчківціМитрополит Василій візитував парафію УГКЦ с. Вовчківціпресслужба архиєпархії

Джерело