ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 Уряд Великої Британії та Hitachi ведуть переговори щодо нової АЕС в Уельсі

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 Уряд Великої Британії та Hitachi ведуть переговори щодо нової АЕС в Уельсі. Можливим місцем розміщення малого модульного реактора є майданчик АЕС Wylfa.

🔹 Cameco найближчими роками планує збільшити видобуток урану. Канадська компанія заявила про намір розпочати роботи з продовження терміну експлуатації шахти Cigar Lake до 2036 року, а також розглядає можливість розширення виробничих потужностей на McArthur River/Key Lake.

🔹 Фінські компанії TVO Nuclear Services та Fortum допомагатимуть Польщі будувати першу АЕС в країні.
Фахівці надаватимуть технічну підтримку на етапі ліцензування та проєктування станції, а також допоможуть польській компанії PEJ розширити власні спроможності, щоб стати оператором майбутньої АЕС.

🔹 Північна Македонія та Словенія розглядають можливість розміщення ММР. Наразі ведуться переговори зі США та Великою Британією щодо співпраці для встановлення малих модульних реакторів.

🔹 Французька Naarea та нідерландська Thorizon підписали угоду про стратегічне партнерство задля сприяння розвитку в Європі реакторів на розплавах солей. Обидві компанії розглядають такі реактори як ключовий фактор розгортання стабільної, безвуглецевої та перспективної енергетичної системи, тому й вирішили об'єднати зусилля для прискорення проєкту.

#nuclear_digest

Написати нам THEA

ℹ️  Дайджест міжнародних новин: коротко про головне
  
🔹 Уряд Великої Британії та Hitachi ведуть переговори щодо нової АЕС в Уельсі

Джерело