У Львові Марійська спільнота глибше запізналася з екологічним вченням Церкви

У Львові Марійська спільнота глибше запізналася з екологічним вченням Церкви

У п’ятницю, 16 лютого, відповідальний за екологічне служіння Львівської Архиєпархії о. Сергій Довба на запрошення Марійської молодіжної спільноти «Містична Троянда» завітав на парафію св. Андрія, що у центрі м. Львова, де душпастирують отці ЧСВВ.

До слова, у храмі святого Андрія понад півтора століття тому приступив до свого першого Святого Причастя Роман Шептицький, майбутній Митрополит і глава Греко-Католицької Церкви. А на початку ХХІ століття храм відвідав і коронував чудотворну ікону Пресвятої Богородиці «Співстраждання» святий Папа Римський Іван Павло ІІ.

Під час вечірньої зустрічі, яка тривала близько двох годин, для спільноти було розкрито поняття «інтегральна екологія», тобто сенс і стиль щасливого життя людини у гармонійних відносинах із Богом, іншими людьми, із самою собою та з усім Божим створінням. Окрім цього було наведено типові приклади «екологічного гріха» у повсякденному житті та роз’яснено практичні способи реалізації екологічних чеснот на прикладі енергоефективності й енергозбереження, а зокрема – використання аераторів, економних лампочок, своєчасне вимикання світла та води, тощо.

Екореферент також представив основні аспекти діяльності Бюро УГКЦ з питань екології у нашій Церкві, висвітливши зокрема всеукраїнські акції, пов’язані із новорічними ялинками і Стрітенськими свічками, а також озвучив умови Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння». Спільно було обговорено необхідність використання дерев’яних зубних щіток і металевих «соломинок» для пиття, застосування органайзерів та еко-торбинок при купівлі продуктів, а також сортування відходів.

Учасники спільноти мали можливість ознайомитися і придбали нову еко-казку «Їжачок-рятівничок» та настільну гру «Абетку енергоефективності» і також отримали тематичні символічні даруночки.

У Львові Марійська спільнота глибше запізналася з екологічним вченням Церкви

Під час цієї теплої і цікавої зустрічі спільнота духовно єдналася також у Марійських та «екологічних» піснях-молитвах під гітару.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело