За дорученням Президента України та керівника Офісу Президента провів зустріч зі Спеціальним представником…

За дорученням Президента України та керівника Офісу Президента провів зустріч зі Спеціальним представником...

За дорученням Президента України та керівника Офісу Президента провів зустріч зі Спеціальним представником ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації України Георгом Мільбрадтом.

Це не перша наша зустріч, і, як завжди, результативна. Пан Мільбрадт є архітектором децентралізації в Європі. Він має величезний досвід і допомагає розвивати та вдосконалювати місцеве самоврядування в Україні.

Обговорили кроки, які необхідно вжити для завершення реформи децентралізації, зокрема і зміни до законодавства.

Окремо порушили питання діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Це майданчик для комунікації, який об’єднує всі гілки влади. Для нас важливий пошук форматів для спілкування між громадами і центральною владою, а також для вирішення проблемних питань в умовах воєнного стану.

Попри війну ми продовжуємо рухатись вперед.
Сьогодні Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №4298, який по завершенню воєнного стану посилить децентралізаційні процеси і, водночас, забезпечить баланс державного управління та механізми нагляду за законністю рішень, які приймаються на рівні місцевого самоврядування.

Радий був почути від пана Мільбрадта, що Європейський союз та Німеччина твердо підтримують Україну і усвідомлюють, що розв’язана Росією два роки тому повномасштабна війна — це війна Росії проти Європи, проти її цінностей та світогляду.

Подякував німецькому народові за постійну вагому допомогу. Продовжуємо співпрацю.

Джерело