У головній святині міста відбулися поминальні моління

У головній святині міста відбулися поминальні моління

У суботу, 24 лютого, минає друга річниця з початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Цього дня ми згадуємо всіх людей, які загинули внаслідок війни, зокрема українських Воїнів. З цієї нагоди в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового відбулися заупокійні богослужіння.

Цього суботнього ранку в головній святині міста зібралися сотні людей, серед яких родичі полеглих Героїв, їхні друзі та знайомі, а також багато небайдужих мешканців нашого міста, які вирішити розпочати цей день з молитви.

Моління почалися із Божественної Літургії, яку очолив о. Юрій Новіцький, настоятель Архікатедрального собору та протопресвітер Центральний, у співслужінні духовенства святині та отців проводу Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата.

«Сьогодні вся наша земля, вся наша Батьківщина відзначає сумну дату, початок повномасштабного вторгнення російського агресора на наші мирні українські землі. Субота — це день коли Церква молиться за померлих, тому сьогодні ми молимося за всіх, кого Господь забрав до себе, особливо за українських Героїв, які віддали своє життя за волю й незалежність України», — мовив о. Юрій, звертаючись до вірних опісля Літургії.

Відтак присутні у храмі помолилися Парастас зhttps://www.youtube.com/watch?v=hoGWDrU4pvEа всіх полеглих у жорстокій російсько-українській війні.

Насамкінець священнослужителі спільно із вірними тричі промовили молитви «Отче Наш» та «Богородице Діво» за душі всіх невинно вбитих людей.

Більше фото ТУТ: Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело