Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #731 за 25.02.2024 «Буданов подякував кримчанам за допомогу та закликав цивільних триматися подалі від мосту, бо буде бавовна»

  • Автор допису:

1.     По всьому світові вчора на вулиці вийшли тисячі людей на знак підтримки України https://twitter.com/United24media/status/1761723996897235404 (відео).

2.     Попри окупацію, активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити громадянський спротив. Жителі тимчасово окупованого Криму бажають бачити путіна на лаві підсудних в Гаазі https://t.me/yellowribbon_ua/7945 (фото і відео).

3.     23 лютого у смт. Чорноморське (Крим) п’яні та озброєнні злочинці з ПВК “Медведи” увірвалися до кафе “Крепость” і жорстоко били цивільних – жінок та чоловіків. Для залякування стріляли над головами людей. Одного зі своїх нападників, який бив відвідувачів дубинкою, після величезного скандалу рашисти побили та оприлюднили його закривавлене фото, мовляв, покарали. Рашисти виправдовуються тим, що в розважальному закладі нібито вигукували “Слава Україні”, тому вони і увірвалися зі стріляниною та бійками. Подивіться, як це відбувалося! https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1761666646060695771 (відео і фото).

4.     81-а бригада спецпризначення “Медведи”, яку також називають кримською філією квазіприватної військової компанії “Редут”, контролюється Головним управлінням Генштабу МО рф, тобто, головним органом зовнішньої військової розвідки, про що стало відомо із матеріалу Центру журналістських розслідувань. Після того як відео з побоїщем розійшлося мережею, прессекретар Аксенова назвав брехливою інформацію про те, що ПВК “Медведи” пов’язана з керівництвом півострова. Це не так! Аксенов неодноразово відвідував полігони у Перевальному, де базуються та тренуються злочинці, та передавав їм допомогу https://investigator.org.ua/ua/tv/vnb/261825/ (фото і відео).

5.     Окупанти покарали студента з Керчі Максима Глібова, який восени 2023 року написав листа до Ірини Фаріон і висловив свою проукраїнську позицію. Хлопцеві доведеться заплатити штраф 30 тисяч рублів https://news.obozrevatel.com/ukr/society/okupanti-pokarali-studenta-z-krimu-yakij-napisav-lista-farion-vidomi-detali.htm (фото).

6.     Севастополь. Багато швидких поїхали до шпиталю ЧФ. Повезли недобитків. Останнім часом кількість 200-х і 300-х, яких везуть до Криму, значно збільшилась https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1761518919372648456 (відео і фото).

7.     Над Ялтою гуде, літають чи один, чи декілька винищувачів. Туляться до моря, щоб гори закривали з півночі. Одну Су-шку бачив дуже близько https://twitter.com/crimeawillfree/status/1761513748987027768

8.     За два роки повномасштабної війни рф в Україні загинув 601 працівник “Укрзалізниці”. Загалом потяги України здійснили 1100 евакуаційних рейсів. На сьогодні понад 10,2 тисячі залізничників захищають Україну в лавах Сил оборони та безпеки. Більш як 850 ветеранів уже повернулися до роботи на залізниці https://zmina.info/news/za-chas-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-v-ukrayini-zagynuly-ponad-600-zaliznychnykiv/

9.     Поранена людина та понад 60 руйнувань за ніч – поліцейські Донеччини документують наслідки російських атак https://www.npu.gov.ua/news/poranena-liudyna-ta-ponad-60-ruinuvan-za-nich-politseiski-donechchyny-dokumentuiut-naslidky-rosiiskykh-atak (фото).

10. Російські окупанти обстріляли Костянтинівку. Знищено залізничний вокзал. Влучання у школу, де жили переселенці. Пошкоджені 73 будівлі: десятки житлових будинків, супермаркет, церква, 21 магазин, 19 торговельних павільйонів, три заклади освіти, дві адмінбудівлі, пошта, кіоск тощо https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1761658271390453972 (відео і фото).

11. Рашисти вдарили по залізничному вокзалу Костянтинівки авіабомбою “КАБ-250”, а по житловій забудові – чотирма ракетами С-300. Подивіться сюжет від поліції: перші хвилини після обстрілу і наслідки https://www.npu.gov.ua/news/okupanty-vdaryly-po-kostiantynivtsi-aviabomboiu-ta-raketamy-s-300-poraneno-zhinku-poshkodzheno-ponad-70-budivel (фото і відео).

12. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали понад 15 населених пунктів Харківщини. Внаслідок обстрілу с. Петропавлівка зазнавав осколкових поранень 44-річний волонтер. У селищі Лиман Вовчанської територіальної громади росіяни обстріляли свиноферму https://www.npu.gov.ua/news/poraneno-volontera-znyshcheno-svynofermu-na-kharkivshchyni-slidchi-zadokumentuvaly-naslidky-voiennykh-zlochyniv-rosiian (фото).

13. 263 рази росіяни обстріляли 10 населених пунктів Запорізького регіону минулої доби. Ворожий снаряд забрав життя 61-річної місцевої жительки Гуляйполя. Через ворожий артобстріл у місті двоє поранених – 33-річний чоловік та 71-річна жінка. Вони зараз у лікарні https://www.zoda.gov.ua/news/68468/3200-udariv-nanis-vorog-protyagom-tizhnya-po-mistah-ta-selah-zaporizkoji-oblasti.html (фото).

14. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів Херсонської області. У Херсоні зафіксовані обстріли навчального закладу,  адмінбудівлі та об’єкта критичної інфраструктури. У Шляховому ворог поцілив у навчальний заклад. Загинула 43-річна жінка, ще 6 цивільних дістали поранення https://www.npu.gov.ua/news/mynuloi-doby-na-khersonshchyni-vid-vorozhykh-obstriliv-odna-liudyna-zahynula-ta-shist-zvernulysia-za-medychnoiu-dopomohoiu (фото).

15. Дніпропетровщина. 11 ударів дронами-камікадзе і артобстріли. Усю минулу добу агресор цілив по Нікопольщині. Пошкоджені 15 приватних будинків, 12 господарських споруд, авто, лінії електропередач https://t.me/dnipropetrovskaODA/10904 (фото).

16. Окупанти і колаборанти в Донецьку святкували другу річницю повномасштабного вторгнення у ресторані “Аркадія”. На вечірку завітав Хаймарс. Рашисти брешуть, що було весілля, і лише одна людина поранена. Тим часом окупант Олексій Смірнов, який зараз у Донецьку, підтвердив, що все дуже погано, і він про це попереджав: “Только что проезжал мимо места, куда попало, думаю, что все печально, а я ведь предупреждал, ребята, никаких ресторанов, баров и кафе в эти дни! Не послушали меня!”. Кажуть, що десь 60 рашистів закабзонили https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1761509673092440484 (відео і фото).

17. Небензя в ООН визнав, що вони знищують українські міста разом з українцями, і звинуватив у цьому… Захід: “Выбор за коллективным Западом, потребуется ли нам воевать до конца, КАК МЫ ЭТО УМЕЕМ ДЕЛАТЬ, или же в Вашингтоне, Лондоне Брюсселе возобладает здравый смысл, и хотя бы что-то от Украины они ПОПЫТАЮТСЯ СПАСТИ” https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1761512275943321718 (відео).

18. Російськи окупанти хизуються тим, що виселяють українців зі своїх осель цілими родинами. Йдеться про тимчасово окуповану частину Запорізької області: “Мы выселели большое количество семей. Тех, кто так или иначе не поддерживал сво, оскорблял флаг, гимн россии, президента рф! Мы таких людей повыселяли семьями целыми! Потому что мы понимали, что это люди, которых нам не переубедить! И с ними надо разбираться еще жестче! Их жизнь под большой угрозой, поэтому пусть лучше едут в бандерштат и там строят свой гей-мир. Люди вели себя крайне резко, поэтому нам надо было куда-то девать этих людей, эти семьи, а это большие семьи, поэтому мы давали им возможность уехать, кого-то принудительно выселяли – доводили до ленточки, зачитывали решение о его выселении, давали бутылку воды и отправляли” https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1761505468223012962 (відео).

P.S. Буданов подякував кримчанам за допомогу та закликав цивільних триматися подалі від мосту, бо буде бавовна: “Війна росії проти України почалась далеко не два роки тому, а десять – з окупації українського Криму. Однак ні українська держава, ні українці не погодились визнати право агресора на кримську землю. І спротив місцевого українського населення проти окупантів не вщухав ні на мить, незважаючи на репресії. Ворогів очікують нові сюрпризи, і я б не рекомендував цивільному населенню користуватись так званим “кримським” мостом” https://gur.gov.ua/content/nashymy-uspikhamy-v-krymu-my-zavdiachuiemo-ioho-meshkantsiam-kyrylo-budanov.html (відео).

Джерело