Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика

Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика

20 та 21 лютого 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в похоронних відправах за душу воїна Романа Кулика.

На подвір’я Катедрального Собору св.верх. апп. Петра і Павла прийшло чимало небайдужих жителів міста, духовенство, представники влади, щоб зустріти тіло знаного у Чортківському краї волонтера, воїна Романа Кулика, який залишиться в нашій пам’яті справжнім патріотом своєї держави. Загинув воїн 14 лютого під час виконання бойового завдання поблизу села Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.

У скорботній проповіді Преосвященний Владика Дмитро висловив свої співчуття для рідних і близьких покійного. Архиєрей говорить: «Воїн Роман віддав своє життя за Україну. Він був справжнім борцем, який сповнив свій обов’язок. Сьогодні ми пишаємося його героїчним подвигом, як і подвигами інших героїв, які загинули.  У цьому житті ми повинні заслужити собі Царство Небесне і вічне життя. Лише тоді, коли будемо справді жертовними і праведними, то можемо це осягнути. Воїн Роман жертвував собою протягом багатьох років, намагався вірно сповняти свої обов’язки. В цей день нам сумно і скорботно приймати його смерть,  але віра в Божу милість і любов до нашого народу дає нам силу і віру» 

Після зустрічі та поминальної Панахиди тіло воїна Романа було перевезено до Церкви святих новомучеників і блаженних українського народу, де ввечері цього ж дня було відслужено заупокійний Парастас.

Наступного дня розпочався Чин Похорону, після якого тіло воїна-героя Романа Кулика було поховано на Алеї Героїв Чортківського цвинтаря.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика Похоронні Богослужіння воїна Романа Кулика  

Джерело