Спільноті їмостей «Витанія» виповнилося 3 роки

Цими днями виповнилася третя річниця заснування спільноти дружин священників УГКЦ м. Тернополя «Витанія». З цієї нагоди відбулася подячна Свята Літургія в храмі Святого Архистратига Михаїла, яку очолив настоятель о. д-р Іван Січкарик. Священник привітав добродійок з урочистою датою та в духовному слові говорив про роль їмості в житті парафії та душпастирському служінні священника, а також подякував за активну діяльність спільноти і побажав, щоб цей рік був багатим на важливі події і нові звершення.

Спільноті їмостей «Витанія» виповнилося 3 рокиНезважаючи на складний вже другий рік війни, спільнота провела низку заходів. Зокрема, у червні відбулася піша проща їмостей до Зарваниці, яка була присвячена молитві за перемогу України. Також щомісяця відбуваються молитовні зібрання їмостей на різних парафіях, де настоятелі храмів проводять для них духовні науки на цікаві морально-суспільні тематики.

Для розширення свого кругозору та культурного збагачення добродійки відвідували різні мистецькі події, які відбулися в м. Тернополі.

Вже третій рік поспіль спільнота підтримує добру традицію щосуботи спільно молитися онлайн вервицю за перемогу у війні, наших захисників та мир в Україні.

Спільноті їмостей «Витанія» виповнилося 3 рокиОкрім духовно-освітніх напрямків їмості активно беруть участь у волонтерському служінні для підтримки наших воїнів-захисників, а саме виготовляють енергетичні батончики до яких додаються надписи подяки та запевнення молитви. Також спільнота підтримує морально та матеріально тих їмостей та їхніх дітей, які втратили своїх чоловіків-священників.

У цьому році учасниці спільноти планують різноматні заходи та благодійні акції, розширення діяльності волонтерського служіння, прощу до Зарваниці, паломницькі подорожі по святих місцях України.

Спільноті їмостей «Витанія» виповнилося 3 рокиповідомила Марія Січкарик

Джерело