У Тернополі відбувся формаційний семінар за програмою Біблійного апостоляту «Слово Боже на кожен день»

23 лютого у приміщенні актового залу храму Матері Божої Неустанної Помочі м. Тернополя та з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка відбувся формаційний семінар за програмою Біблійного апостоляту «Слово Боже на кожен день». В ньому взяли участь священники, катехити та миряни Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, які проводять біблійні кола з читання Святого Письма на парафіях.

У Тернополі відбувся формаційний семінар за програмою Біблійного апостоляту «Слово Боже на кожен день»Семінар проводили: отець Юрій Щурко, доктор біблійного богослов’я, декан філософсько-богословсьокого факульту УКУ та пан Назар Дуда, доктор богослов’я PhD, директор педагогічно-катехитичного інституту УКУ.

Отець Юрій представив правильну модель, як саме потрібно розуміти та практикувати читання Божого Слова за методом «Lectio Divina». Християнин не лише бажає отримати різносторонню інформацію про Бога, але бажає в практичному щоденному житті бачити події та діяти в них логікою Божої любові. Також він наголосив на різниці, яка існує між читанням в спосіб «Lectio Divina» та читанням Біблії, яке здійснюється на парафії в біблійному гуртку. Більш доступний спосіб для парафіян як перший етап зустрічі з Словом Божим – це є насамперед регулярне читання Святого Письма на парафії в біблійному гуртку (біблійне коло). «Lectio Divina» становить вже наступний етап після початкового та базового ознайомлення з Біблією.

У Тернополі відбувся формаційний семінар за програмою Біблійного апостоляту «Слово Боже на кожен день»На завершення свого виступу о. Юрій представив книгу «LECTIO DIVINA над Євангелієм: духовна подорож сторінками Святого Письма у літургічному ритмі Церкви. Пасха і П’ятдесятниця, том 1». Ця духовна праця допоможе кожному краще розуміти значення Євангельський текстів, які читає Церква від Пасхи до П’ятдесятниці.

Назар Дуда, директор педагогічно-катехитичного інституту УКУ, в свою чергу представив для учасників напрацювання, які має Патріарша Катехитична Комісія та подав рекомендації, як краще зорганізувати катехитичне служіння на парафіях з дітьми, молоддю та дорослими.

Голова катехитичної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. д-р. Роман Гриджук на завершення події подякував о. д-ру Юрію Щурку та пану Назару Дуді за надзвичайно доступний та зрозумілий спосіб представлення надзвичайно важливих речей для нашої віри та духовного зросту.

У Тернополі відбувся формаційний семінар за програмою Біблійного апостоляту «Слово Боже на кожен день»повідомив о.-доктор Іван Січкарик

Джерело