Духовна «Пустеля» в горах

Духовна «Пустеля» в горах

23-24 лютого 2024 року з ініціативи референтури Бюро з питань екології Львівської Архиєпархії УГКЦ відбулася гірська мандрівка під назвою «На Парашку – на Пустелю, щоб почути голос Тата».

Зголосилося до участі чотирнадцять молодих людей з різних куточків Галичини, серед яких і троє священиків УГКЦ.

В рамках цієї «гірської Пустелі» учасники: молитовно вшанували загиблих Героїв Сколівщини на місцевих кладовищах, розважали під час «Lectio Divina» над першою і найголовнішою заповіддю Божою, співали канти-прослави, приступили до Таїнства Покаяння і молилися Божественну Літургію у найдавнішому постійно діючому дерев’яному храмі Львівщини свщмч. Пантелеймона, і, врешті, мандрували на одну з найвищих вершин Сколівських Бескидів – гору Парашку (1268 м.) в цілковитій тиші і мовчанці, посвятивши цей час Творцеві, аби пізнати краще себе і почути Його Голос.

Духовна «Пустеля» в горах

Загалом упродовж суботи «пустельники» пройшли близько 22 км. гірськими стежками. Дехто вперше у житті пережив подібний виклик і випробування – як мовчанкою, так і фізичною аскезою. Мандрівники-християни наприкінці дня отримали від організаторів символічний дарунок – книгу «Листи з Пустелі».

Цей формат гірської «Пустелі» – одна з оптимальних нагод для очищення серця від зайвого «шуму світу» і його дезорієнтуючих «голосів». Як виявилося, «гірська Пустеля» неабияк сприяє також екології серця і душі.

Щира подяка також о. Володимирові Борису, пароху храму свщмч. Пантелеймона з м. Сколе, за спільну молитву і прийняття учасників на ночівлю в приміщенні місцевої організації «Карітас».

Духовна «Пустеля» в горах

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело