Християнські аніматори відвідали резиденцію Патріарха Любомира Гузара

25 лютого 2024 року, у переддень вшанування 91-річниці із дня народження Любомира кардинала Гузара, спільнота християнських аніматорів відвідала резиденцію Блаженнішого у Княжичах. Сталося це у рамках реалізації 3-го навчального модулю християнських курсів активного волонтера-аніматора («КАВА»), які цими вихідними проходили у стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.  Християнські аніматори відвідали резиденцію Патріарха Любомира ГузараЗ благословення владики Андрія Хім’яка, єпископа-помічника Київської Архиєпархії УГКЦ, учасники курсів християнського аніматора «КАВА» відвідали помешкання де проживав Любомир кардинал Гузар, помолилися Божественну Літургію та прослухали цікаву лекцію про життя Блаженнішого, яку для молоді провела с. Ольга Трембач, СНДМ. Також сестра познайомила молодь із історією Згромадження сестер Непорочної Діви Марії, в якому вона служить.

«Формуючи майбутніх волонтерів-аніматорів дуже важливо пам’ятати про те, що перш за все маємо формувати добрих людей, а з добрих людей будуть добрі і аніматори і волонтери. Хто як не Блаженніший Любомир навчав нас про те, наскільки важливо «Бути людиною», бути доброю людиною, а вже потім лікарем, юристом, священником, тощо», – згадує у своєму слові до молоді о. Михайло Крамар, голова комісії у справах молоді Київської Архиєпархії УГКЦ.

Ось так тепло відгукується про подію учасниця кусів Ліза Захарко: «Як тільки ми увійшли — я одразу відчула атмосферу привітності, радості та натхнення. Ми молились Божественну Літургію, але ще більше значущості цьому дійству додавало наше місце молитви, адже саме тут молився та жив Блаженніший Любомир Гузар. У резиденції дуже просторо, як пояснила сестра-монахиня: аби завжди було де приймати гостей, яким тут дуже раді. Згодом ми переглянули коротенький фільм про Любомира Гузара. Під час перегляду у мене з’являлись різні почуття, від смутку і жалю до радості і наповнення. Чому так? Думаю, тому що Блаженніший Любомир Гузар був Людиною справжньою, щирою, скромною, з величезним добрим серцем, що залишила по собі такий превеликий слід в історії нашої Церкви».

«Спільнота аніматорів з великою вдячністю покинула дім Блаженнішого, але тепло, яке вони в ньому отримали, ще довго грітиме їхні серця. Тепер наші аніматори теж, разом з усією церквою молитимуться за прославу слуги Божого Любомира кардинала Гузара, та проситимуть у нього сил бути як і він – Доброю, і віримо у швидкому часі, святою людиною», – повідомляють у Комісії молоді.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело