У Патріаршому соборі провели вечір пам’яті Протодиякона Михаїла Продиуса

5 березня 2024 року, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового Владика Йосиф Мілян, Протосинкел Київської Архиєпархії очолив вечір памяті Протодиякона Михаїла Продиуса.

У Патріаршому соборі провели вечір пам’яті Протодиякона Михаїла Продиуса

У цей вечір в Патріаршому соборі духовенство та віряни помолилися Панахиду. Опісля присутні оглянули пам’ятний відеоролик, після якого мали змогу поділитися своїми спогадами про знайомство з Протодияконом Михаїлом. Зокрема слово мали Владика Йосиф Мілян, добродійка Катерина Продиус, о. Богдан Чурило, та диякон Юрій Вольбин.

Ділячись своїми спогадами Владика Йосиф зауважив: «Ми завжди були друзями, близькими та рідними. Архидиякон Михайло був справжнім та родинним чоловіком. Не лише в колі родини, мами, дружини та дітей, але він умів бути рідним другом і товаришем для чужих по плоті людей. Він умів тішитися та радіти і вмів через широко відкриті очі дивуватися кожній зустрічі. Через це він був багатим чоловіком», – наголосив Архиєрей.

У Патріаршому соборі провели вечір пам’яті Протодиякона Михаїла Продиуса

Ведучи далі Владика додав: «Архидиякону Михайлу подобалося служити. Для нього дияконство було цією можливістю послужити. Він не шукав статусу, а шукав як можна служити своїм дияконством і йому це добре виходило. Він завжди мав особисту та власну думку та умів її захищати. Він вмів любити і бути правдивим другом. Любив свою Церкву, тому сьогодні Церква у цей вечір засвідчує перед Богом та вірними свою любов до його життя. Ми як віруючі християни розуміємо, що це не кінець. У своєму віці він дозрів до переходу до вічності. Бо кожен із нас дозріває до цього часу у свій спосіб».

У Патріаршому соборі провели вечір пам’яті Протодиякона Михаїла Продиуса

Нагадаємо, що сьогодні минає третя річниця з дня смерті світлої пам’яті диякона Михаїла.

Це був диякон, який гідно виконував своє служіння поряд багатьох єрархів УГКЦ, а зокрема він служив дияконом з Патріархами Мирославом-Іваном Кардиналом Любачівським, Любомиром Кардиналом Гузаром та Блаженнішим Святославом.

Останні роки свого життя диякон служив у Київській Архиєпархії УГКЦ. Зокрема дияконував у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві та разом із єпископами відвідував багато парафій Київщини, Вінниччини, Житомирщини, Чернігівщини та Черкащини.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело