«Стараймося завжди чути Його добрий голос», — Митрополит Ігор Возьняк в головній святині Івано-Франківська

«Стараймося завжди чути Його добрий голос», — Митрополит Ігор Возьняк в головній святині Івано-Франківська

У вівторок, 5 березня, з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, що у місті Івано-Франківськ, Архієпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор Возьняк очолив Божественну Літургію.

Співслужили Митрополиту Ігорю митр. прот. Степан Балагура, cинкел у справах духовенства і священничих родин, прот. д-р. Віталій Токар, судовий вікарій Архієпархії, а також чисельно зібрані священнослужителі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У часі моління Владика Ігор виголосив проповідь, у якій, роздумуючи над словами Євангелія, закликав кожного розважити над тим, яке місце Господь займає у нашому житті:

«У сьогоднішньому Євангеліє чуємо про алябастрову посудину, яку розбила жінка з любові до Ісуса — найдорожче, що мала, вона пожертвувала для Нього. Ті ж, які казали, що її можна було продати й допомогти бідним, думали лише про гроші. Вона любила Бога, а хтось любив гроші. Ми також маємо поставити собі запитання: “Хто чи що у нас на першому місці?”. Це дуже важливо. Святий Августин казав, що коли Бог на першому місці, то все інше на своєму місці, згадуймо його слова».

«Відтак чуємо слова Христа про зрадника, що ділить з Ним трапезу. Юда чув ці слова, однак не змінив свої поглядів — був налаштований на гріх попри пересторогу Господа. Так часто буває у нашому житті — людину опановує якась пристрасть і вона не чує Божого голосу. Тож стараймося завжди чути Його добрий голос», — закликав Архієпископ.

Згодом у соборі відбувся молебень за Україну й настання переможного миру на нашій землі.

Опісля богослужіння о. Степан Балагура подякував Митрополиту Ігорю за візит та спільну молитву:

«Владико, нам так приємно, що ви знайшли хвилинку бути сьогодні разом з нами. Дякуємо вам! Завжди чекаємо на вас в Архікатедральному соборі й на Прикарпатті. Бажаємо, щоб ваше служіння завжди було милим у Божих очах. Нехай Господь благословляє вашу працю та дарує наснагу».

Насамкінець у святині лунало Многоліття, а Владика Ігор уділив присутнім своє архієрейське благословення.

Більше фото ТУТ: Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело