Більше фруктів і менше цукру – діти Одещини із задоволенням дегустують нове шкільне меню 🥗

Більше фруктів і менше цукру – діти Одещини із задоволенням дегустують нове шкільне меню 🥗

На Одещині триває реалізація реформи шкільного харчування, за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Освітяни Саф’янівської громади Ізмаїльського району вже мають перші результати – в раціоні дітей стало менше цукру і солі, натомість в меню додалися цільнозерновий хліб, різноманітні спеції, більше свіжих овочів і фруктів. В раціоні школярів також побільшало компотів з натуральних плодів та м'яти, трав’яних чаїв. Контролюється кількість жирів, а основний гарнір – каші. Картоплю зменшили в раціоні. Рибні дні додали. Все згідно рекомендацій МОЗ України.

Кухарі громади пройшли курсову перепідготовку і вже навіть записалися на наступні курси в новоствореному кулінарному хабі на базі Дунайського центру професійно-технічної освіти, який скоро відкриє свої двері.

Нагадаємо, раніше 66 закладів освіти Одещини відібрано нашими закордонними партнерами у проєкт Всесвітньої продовольчої програми при ООН з відшкодування вартості харчування для учнів 1-4 класів. Озернянський ЗЗСО Саф’янівської ТГ теж потрапив у даний перелік, що дозволило покращити якість харчування та на 100% забезпечити виконання норм.

Наші діти – наше майбутнє🇺🇦

Джерело