«Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни

10 березня, у роковини Великого Кобзаря України Тараса Григоровича Шевченка, християнська молодь Тернополя, члени молодіжного руху «Українська молодь – Христові» організувала подію приурочену до другої річниці Великої війни. Дату організатори вважають не випадковою, адже «настав час не лиш цитувати, а чути Шевченка і виконувати заповіти».

«Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війниЗахід розпочали Молебнем, а також словом Лілії Сохи, координаторки УМХ у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії, яка наголосила на важливості плекати та виявляти національну свідомість у своїх діях та вчинках.

Координатор події Віктор Драгущак зазначив, що «пам’ятати своїх героїв, історичні події у яких живемо, а також жертв російських злочинів – це відповідальність кожного з нас; бо лиш у такому випадку, зможемо жити гідно їх подвигів і продовжувати боротьбу за Україну».

«Те, про що не можна забути» – хронологію військових дій від 24 лютого розповів для авдиторії офіцер ЗСУ, пластун Леонід Мацієвський.

Разом з головою Патріаршої комісії УГКЦ у справах мирян і родини паном Юрієм Підлісним говорили про екзкстинційні питання життя нації, про гідність і солідарність – як базові чесноти українського народу, які роблять життя якісним і змістовним. Наше християнське завдання на своєму місці діяти і свідчити, щоб життя нашого народу було богоугодне, щоб жити у правді і свободі.

У групках молодь ділилась досвідом пережитим 24 лютого і впродовж перших місяців війни. А також давали відповіді на складні питання про те, «чого ніколи не можна більше допустити», «якою хочемо бачити Україну після перемоги» та «що можемо робити для України зараз».

На завершення вечора відбулась мистецька програма з гітарою, де молодь цитувала творчість Шевченка та молодих митців-героїв, які загинули захищаючи Україну.

«Війна триває не менш інтенсивно і болюче, як 2 роки тому. Проте, сил і єдності цьогоріч значно менше. Тож такі події, де ми осмислюємо час, в якому живемо і що у ньому маємо робити – дуже важливі» – коментує УМХівка і боєць ЗСУ Ірина Драгущак.

«Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни «Пам’ятати. Жити. Воювати»: тернопільська молодь обговорила актуальні виклики війни  

повідомила Ірина Драгущак

Джерело