☑️ Сьогодні з робочим візитом відвідав Любарську громаду. 🏫 Ознайомився з роботою нещодавно відкритого у громаді “Центру життєстійкості”

☑️ Сьогодні з робочим візитом відвідав Любарську громаду.

🏫 Ознайомився з роботою нещодавно відкритого у громаді “Центру життєстійкості”. Це простір, у якому фахівці надають психосоціальну підтримку людям та сім'ям, які проживають на території громади.

🖌 Пілотний проєкт реалізований за ініціативи Міністерства соціальної політики України. Його головна мета – допомагати людям справлятися зі стресовими ситуаціями, давати раду собі та близьким, посилювати волонтерство на місцях, а отже – згуртовувати громаду.

🔰 На Житомирщині вже 9 громад долучилися до ініціативи створення таких центрів, які також будуть осередками надання послуг громадянам в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?».

⚜️ Кожен з таких просторів облаштований за принципами безбар’єрності, інклюзивності та безпеки. У центрі працює команда з 5 фахівців. В штаті є два психологи, два фахівці із соціальної роботи, один соціальний менеджер.

В рамках проєкту особлива увага приділяється розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми. А також – психологічній роботі з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами та підтримці ВПО.

Для створення “Центру життєстійкості” місцева влада виділила частину приміщення «Любарської центральної бібліотеки», а Благодійний фонд «Повір у себе», взяв на себе витрати по ремонту та облаштуванню приміщення. Витрати на ремонтні роботи та закупівлю оргтехніки становлять близько 800 000 грн. Своєю чергою держава забезпечує фінансування роботи спеціалістів, які надають послуги громадянам у центрах життєстійкості.

🏥 Також відвідали один з обласних комунальних закладів, що знаходиться на території громади в селі Коростки – "Любарський психоневрологічний інтернат". В ньому постіно проживають 152 підопічних з різних громад області.

🔱 Тут впереше за останні 40 років було проведено капітальний ремонт банно-прального комбінату. Через його незадовільний стан заклад, свого часу, опинився на межі закриття. А півтори сотні громадян, які потребують особливого догляду могли втратити прихисток та належну турботу.

🏗 В будівлі повністю замінено дах та дерев'яні конструкції горищ, замінено віконні та дверні блоки, укріплено та утеплено цокольний поверх, проведено реконструкцію системи вентиляції, каналізації та електропостачання. Вхід обладнано новими пандусами. У відремонтованих приміщеннях встановлено нові пральнІ машини, сучасну сушарку та центрифугу, а також нову станцію системи очистки води. Баня закладу обладнана новими ваннами та сантехнікою. Також у приміщенні знаходиться швейна майстерня для ремонту речей підопічних.

Завдяки проведеним ремонтним роботам вдалося не лише зберігти заклад, а й покращити якість надання соціальних послуг та поліпшити умови роботи працівників інтернату.

Користуючись нагодою, подякував колективу закладу за турботу про їх підопічних, а також за внесок у підтримку наших захисників. Адже тут налагодили пошив одягу, виготовлення маскувальних сіток для підрозділів Збройних сил України.

⚜️ Саме так, кожен на своєму місці, маємо докладати усіх зусиль, щоб наближати нашу Перемогу!

Джерело